Domofon dwurodzinny jaki przewód dobrać
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Domofon dwurodzinny jaki przewód dobrać
Witam serdecznie! Chciałabym się Państwa poradzić jaki dobrać do tego przewód? Odległość będzie około 50 metrów, bez zamka magnetycznego i innych "bajerów" - ma to służyć tylko i wyłącznie jako najzwyklejszy w świecie domofon. Elektryk doradził zastosowanie 8-żyłowego kabla o przekroju 0,5 mm czy taki by starczył czy lepiej dać coś mocniejszego? Z góry bardzo dziękuje za wszelką pomoc.

Re: Domofon dwurodzinny jaki przewód dobrać
Dwa kable ziemne po 8 zył żelowane.
Można polóżyć14zł normalnego przewodu ale produkcji RC kabel"Celiński" bo to przewód dobrej jakości.
Tyle żyl bo są potzrebne żyły rezerwowe.
Przewód musi być w jednym kawałku. Absolutnie bez łaczeń.
Można polóżyć14zł normalnego przewodu ale produkcji RC kabel"Celiński" bo to przewód dobrej jakości.
Tyle żyl bo są potzrebne żyły rezerwowe.
Przewód musi być w jednym kawałku. Absolutnie bez łaczeń.
Może ja podłączę się pod to pytanie. Kupiłam mojej mamie domofon Fermax z funkcją wideo. jest inny niż mój i nie wiem jak go zamontować. Ile i jakie kable muszę mieć? Odległość bramki od domu to około 30 m.
-
marcepanowski
- Zainteresowany

tu coś piszą o przewodach: jaki przewód wykorzystać w instalacji
Dzięki wielkie:) Domofon podłączony, artykuł nieco nam pomógł, mój mąż sobie z tym poradził przy pomocy panow z Fermaxu. Jak na razie sprawdza się świetnie.
@Krista, a jak się sprawdza funkcja wideo w Fermaxe? Wszystko działa prawidłowo? Nie ma zakłóceń?
-
marcepanowski
- Zainteresowany

i jak się sprawuje matryca ccd?