koszt budowy ściany
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
tablondyna
- Początkujący

koszt budowy ściany
Witam,
jaki jest średni koszt budowy ściany o wysokosci ok 3m i dlugosci ok 6m. Chodzi mi o koszt samego materialu tak orientacyjnie.
jaki jest średni koszt budowy ściany o wysokosci ok 3m i dlugosci ok 6m. Chodzi mi o koszt samego materialu tak orientacyjnie.
Re: koszt budowy ściany
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
To tak jak byś zapytał ile kosztuje samochód ;) Jeżeli chcesz postawić to z odpadów budowlanych postawisz ją za grosze, jeżeli budujesz dom i chcesz oszacować koszty to zależy od technologi, jednak wybór technologi determinuje także późniejsze koszty eksploatacji domu, np domy wybudowane z betonu komórkowego są najtańsza w eksploatacji ponieważ bk najlepiej zatrzymuje ciepło wewnątrz domu co obniża rachunki za ogrzewanie.
-
Kamaonline
- Aktywny

- Kontakt:
Decydując się na zakup materiałów budowlanych przez internet,to na pewno nieco zaoszczędzisz,no pytanie tylko na jaką kwotę swoją pracę wyceni fachowiec,bo to już inna kwestia.
-
Kamaonline
- Aktywny

- Kontakt:
Decydując się na zakup materiałów budowlanych przez internet,to na pewno nieco zaoszczędzisz,no pytanie tylko na jaką kwotę swoją pracę wyceni fachowiec,bo to już inna kwestia.
W budowie domu można utopić każdą kasę - wiem z doświadczenia
Moim zdaniem jedyne racjonalne rozwiązanie to przyjęcie jakichś docelowych parametrów domu (ścian) i osiągnięcie ich jak najniższym kosztem. Ja zdecydowałem się na ceramikę, bo zależało mi jednocześnie na dobrej izolacyjności akustycznej i termicznej. Ale konfiguracji jest mnóstwo i naprawdę ogólne pytanie o koszty nie ma większego sensu...
-
ciekawski83
- Aktywny

- Kontakt:
- wybierz materiałtablondyna pisze:Witam,
- znajdź zużycie materiału w internecie [A]
- znajdź cenę w internecie
cena = 18m2 x [A] x

Orientacyjnie to od 10k do 100k... ^^
Zbyt ogólne pytanie zadajesz, nie myśl że inni odwalą za ciebie robotę w postaci wyszukania różnych materiałów razem z cenami...
[/img]
Zbyt ogólne pytanie zadajesz, nie myśl że inni odwalą za ciebie robotę w postaci wyszukania różnych materiałów razem z cenami...
-
Przemek Wipler
- Aktywny

- Kontakt:
Kolego Napisz z czego chcesz budować a dostaniesz wycenę. Bez tej informacji wycena będzie abstrakcyjna