szare plamy na nowo pomalowanej ścianie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
orzeszko55
- Początkujący

szare plamy na nowo pomalowanej ścianie
witam, mam pewien problem, pomalowałem ścianę farbą Dekoral "mus jagodowy" ale po dotknięciu np. palcem pozostaje szary ślad, ciężko to zmyć (czasem sie da, czasem nie), i moje pytanie brzmi, co z tym zrobić? jest to nie do pomyślenia.
Re: szare plamy na nowo pomalowanej ścianie
Wygląda to na złą jakość farby. Jeżeli jest to jeszcze możliwe, to bym reklamował. Jeżeli jest po gwarancji, to trzeba malować na nowo. Lepiej czasami kupić lepszą farbę i mieć spokój, niż próbować zaoszczędzić, a potem mieć problemy i dodatkowe koszty.
-
KTH
czary mary .... reklamuj dalej dekoral a wszyscy będą pędem biec po ów farbki ...
czym to kolega gruntował ściany ? Atlasem bo taniej czy jakimś lepszym środkiem na bazie akrylu wodnego ?
powinni na puszkach z farbą pisać : POMALOWAĆ ! NIE DOTYKAĆ ! TYLKO PODZIWIAĆ! ....
czym to kolega gruntował ściany ? Atlasem bo taniej czy jakimś lepszym środkiem na bazie akrylu wodnego ?
powinni na puszkach z farbą pisać : POMALOWAĆ ! NIE DOTYKAĆ ! TYLKO PODZIWIAĆ! ....
-
orzeszko55
- Początkujący

Nie gruntowałem bo ściana wydawała się ok i podobno nie było z nią problemów, jedną zaś gruntowałem i na niej jakby nie widać tego problemu. Czy to może być przez to?
-
orzeszko55
- Początkujący

A więc co teraz? Przemalowanie nie wchodzi w grę, da radę coś z tym zrobić?
Prawdopodobnie "coś" wychodzi spod farby i stąd ta "ścieralność", jeżeli podłoże jest dobrze przygotowane, to nie ma możliwości, że pomalowana ściana oddaje takie efekty - na 5% to wina farby na 95% to wina osoby która przygotowała ścianę.