Witam,
Przepraszam jeśli umieszczam wątek w niewłaściwym dziale (taras niby nie aranżacja wnętrz, jednak nie mogłem odnaleźć na forum bardziej odpowiedniego miejsca).
Bardzo proszę o pomoc/podpowiedź w kwestii osłonięcia tarasu przed wiatrem. Dysponuję dość dużym tarasem (ok. 40 m2) położonym na 5 piętrze mieszkania na nowopowstałym osiedlu. Taras usytuowany jest tak, że razem z bliźniaczym tarasem sąsiada, tworzą swoisty tunel pomiędzy ścianami zewnętrznymi 2 odrębnych budynków. Jak wspomniałem taras znajduje się na 5 piętrze i niestety na tej wysokości jest dość wietrznie. Zastanawiam się nad różnymi możliwościami, osłony. Altana ze ścianami z tkaniny odpada bo przesłoniłaby mi całkowicie widok na okolicę, który chciałbym przynajmniej z jednej strony zachować, a przy tym istniałoby ryzyko, że nie wytrzyma ona silniejszych podmuchów. Innym pomysłem jest osłonięcie się z jednej strony ścianką z bluszczu, jednak nie wiem na ile takie rozwiązanie będzie skuteczne. Będę wdzięczny za podsunięcie innych koncepcji na aranżację tarasu. Dodam tylko, że istotna jest dla mnie nie tylko funkcjonalność rozwiązania, lecz również jego estetyka.
Z góry dziękuję za pomoc.
Prośba o poradę - osłonięcie tarasu przed wiatrem.
Re: Prośba o poradę - osłonięcie tarasu przed wiatrem.
Może należałoby szukać pomysłów na rozwiązanie problemu na takich stronach https://www.google.pl/search?q=ogrody+z ... 24&bih=636
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
Nie po to izolujemy, by robić centralne.