Ogrzewanie podłogowe : elektryczne czy wodne ?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Ogrzewanie podłogowe : elektryczne czy wodne ?
Witam wszystkich.
Chce wykonać ogrzewanie podłogowe w łazience.
Zastanawiam się nad systemem zasilanym elektrycznym i wodnym
Skłaniam się bardziej ku ogrzewaniu wodnemu, jednak chciałbym wiedzieć jakie awarie mogę napotkać wynikające z eksploatacji instalacji.
Wykluczam zamarznięcie wody.
Chce wykonać ogrzewanie podłogowe w łazience.
Zastanawiam się nad systemem zasilanym elektrycznym i wodnym
Skłaniam się bardziej ku ogrzewaniu wodnemu, jednak chciałbym wiedzieć jakie awarie mogę napotkać wynikające z eksploatacji instalacji.
Wykluczam zamarznięcie wody.
Re: Ogrzewanie podłogowe : elektryczne czy wodne ?
żadne, "problem" może stanowić jedynie wykonanie takiego ogrzewania ze względu na minimalną wysokość płyty grzewczej
elektryczne - mata grzewcza 3mm + klej + płytkaAdiK pisze:żadne, "problem" może stanowić jedynie wykonanie takiego ogrzewania ze względu na minimalną wysokość płyty grzewczej
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
dzięki za odpowiedzi, a które ogrzewanie w perspektywie czasu może okazać się lepsze pod względem ekonomicznym ? ( wykonanie instalacji + koszty eksploatacji ) ?
Oraz jakie rzetelne firmy możecie polecić ? chodzi mi o jakość i dobrą cenę, znajomy polecił mi Kan Therm oraz firmę Purmo, przejrzałem 2 oferty, w kanie jest taniej
Oraz jakie rzetelne firmy możecie polecić ? chodzi mi o jakość i dobrą cenę, znajomy polecił mi Kan Therm oraz firmę Purmo, przejrzałem 2 oferty, w kanie jest taniej
-
mirekzwirek
- Zainteresowany

firma KAN Therm bardzo solidna i ma mega promocyjne ceny. Jak najbardziej polecam!! 
-
mirekzwirek
- Zainteresowany

firma KAN Therm bardzo solidna i ma mega promocyjne ceny. Jak najbardziej polecam!! 
No, to marko75 vel mirekzwirek , już sobie odpowiedziałeś, kto i co najlepsze.
-
mirekzwirek
- Zainteresowany

Ja skłaniam sie przy ogrzewaniu wodnym, jak bedziesz miał wiecej ofert daj znać
coś wybierzemy...
Widze, ze uwazasz nas za debili. Skoncz ta smieszna reklame i nie zasmiecaj forum. 
Myślałem że 1 kwietnia był wczoraj
Poza tym takie rozmawianie z samym sobą to już pod jakąś chorobę można podciągnąć.
Poza tym takie rozmawianie z samym sobą to już pod jakąś chorobę można podciągnąć.
-
Greengaz
- Superużytkownik

- Kontakt:
marko75 vel mirekzwirek
Nie wiem czy jesteś właścicielem firmy, czy tylko pracownikiem, ale to co robisz nazywa się niedźwiedzia przysługa.
Nie wiem czy jesteś właścicielem firmy, czy tylko pracownikiem, ale to co robisz nazywa się niedźwiedzia przysługa.
Obalam mity na temat ogrzewania propanem.
ważna jest posadzka ja lełem alfafloor z firmy adn serwis, jest płynna i samopoziomująca a najważniejsze że cienko sie ją leje a przy podłogówce szybko nagrzewa się i trzyma temperaturę.
poczytaj o tym na ich stronie adn.serwis .pl albo zadzwoń do gościa telefon masz na stronie bo jest nie źle ogarnięty.
poczytaj o tym na ich stronie adn.serwis .pl albo zadzwoń do gościa telefon masz na stronie bo jest nie źle ogarnięty.
onilinfor
-
Greengaz
- Superużytkownik

- Kontakt:
Następny pajac.
Obalam mity na temat ogrzewania propanem.
-
WkladyKominkowe
- Aktywny

- Kontakt:
Ciężki wybór ponieważ trzeba wszystko dokładnie przeanalizować i odliczyć koszty- to także jest bardzo ważne,wtedy zobaczysz co lepiej wychodzi w praktyce jeżeli mowa o takim ogrzewaniu.
-
marekzzabek
- Zaawansowany

a właśnie apropo cen? jakieś kalkulatory ktoś znalazł? na razie znalzłem tylko ten jeden - http://pl.kan-therm.com/investments_calc.html
aczkolwiek przydałoby się porównać też ceny...
aczkolwiek przydałoby się porównać też ceny...