Kolektor membranowy - proszę o opinie
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Kolektor membranowy - proszę o opinie
Czy ktoś słyszał o kolektorze membranowym pompy ciepła ? - to chyba jakaś nowa technologia (znalazłam film opisujący działanie urządzenia na youtube). Bardzo proszę o opinie na ten temat.
Re: Kolektor membranowy - proszę o opinie
Może jakbyś miał chłodnie albo skup ryb nad morzem dolne źródło zdałoby egzamin. To kolejny przykład na wykorzystanie energii PC. Tyle że nie przydatne dla domów jednorodzinnych. Proszę podać cenę czegoś takiego i porównać z kolektorami pionowymi czy poziomymi.
Z tego co się dowiedziałem wynika, że kolektor membranowy ma służyć jako dolne źródło ciepła w nowych instalacjach z pompą ciepła lub w przypadku kiedy nie działają np. odwierty pionowe można dzięki niemu naprawić sytuację. Dzięki temu kolektorowi można też zmagazynować chłód na lato do klimatyzacji bo produkuje lód. Zobacz sobie stronę uni-heat.cm
nareszcie dostałem rozwiązanie na darmową energię akumulator w którym jest zwykła deszczówka
na całe życie ,gorąca deszczówka (dla pompy ciepła) i dla mnie. lód się roztopi jak widać na podwórku.
i stałe parametry zasilania . pracuje non stop . produkuje ciepło nawet z (gówn.....)
to jest to > 8) kolektor membranowy you tube
na całe życie ,gorąca deszczówka (dla pompy ciepła) i dla mnie. lód się roztopi jak widać na podwórku.
i stałe parametry zasilania . pracuje non stop . produkuje ciepło nawet z (gówn.....)
to jest to > 8) kolektor membranowy you tube
fach man
Na razie jest więcej krzyku niż faktów. Proszę konkrety cena za 10kW mocy dolnego źródła. Deszczówka odpada chyba że zaczniesz ją filtrować a może zaczniecie szambo zamrażać i gówniany lód sprzedawać? Po co magazynować chłód czy ciepło. Wszystko to wiąże jeden wielki minus - STRATY - których przy taniej technologii nie jesteśmy w stanie wykluczyć na tyle by się opłacało ją stosować. Co w momencie gdy źródło zamarznie całkowicie?
https://www.youtube.com/watch?v=CsvWyP-lQlY
Tak tak 3:16 widać jak gość w wiaderku ten lód rozrzuca po placu. Sprzedaj to góralom przedłuża sobie sezon narciarski.
https://www.youtube.com/watch?v=CsvWyP-lQlY
Tak tak 3:16 widać jak gość w wiaderku ten lód rozrzuca po placu. Sprzedaj to góralom przedłuża sobie sezon narciarski.