budowa i termoizolacja dachu- proszę o opinię
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
Radosław Lisicki
- Początkujący

budowa i termoizolacja dachu- proszę o opinię
Witam!!!
Jestem w trakcie realizacji budowy domu jednorodzinnego. Projektant zasugerował zastosowanie nakrokwiowego systemu termoizolacji dachu ze zintegrowaną łatą i kontrłatą. Podobno jest to nowe rozwiązanie ale jednocześnie opłacalne ja ja nigdy wcześniej o tym nie słyszałem. Czy ktoś się orientuje co to za system i jak to się ma do tradycyjnej budowy dachu? Bardzo proszę o opinie.
Jestem w trakcie realizacji budowy domu jednorodzinnego. Projektant zasugerował zastosowanie nakrokwiowego systemu termoizolacji dachu ze zintegrowaną łatą i kontrłatą. Podobno jest to nowe rozwiązanie ale jednocześnie opłacalne ja ja nigdy wcześniej o tym nie słyszałem. Czy ktoś się orientuje co to za system i jak to się ma do tradycyjnej budowy dachu? Bardzo proszę o opinie.
Re: budowa i termoizolacja dachu- proszę o opinię
Takie coś widziałem ostatnio w Belgii,na wszystkich remontowanych dachach była położona izolacja z płyt poliestrowych.
-
KTH
ja także w Niemczech to widziałem ...ale jeszcze z 20 lat i w polszce będzie stosowane 
-
Radosław Lisicki
- Początkujący

-
Radosław Lisicki
- Początkujący

a jakich producentów polecacie?
wiem ze braas ma termoizolacje w ofercie, wiec moglbys wziac komplet z dachowka, ale nie wiem czy to takiego rozwiazania jak mowisz to sie wpasuje
-
Radosław Lisicki
- Początkujący

dzięki dzięki, to ten kierunek, ale sprawdzałem ich i ceny przewyższają moje możliwości niestety. Znalazłem kilka innych. Ciekawą ofertę ma isotec polska czy miał ktoś do czynienia z ich produktem?