Nawierzchnia w ogrodzie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Nawierzchnia w ogrodzie
Witam, poszukuje pomysłu na zrobienie nawierzchni z tyłu domu, w miejscu gdzie jest ogród, ogólnie to taki kawałek ścieżki idący od przodu domu i kawałek placu na leżaki nad małym basenikiem, i miejscem na griila i stół
mysłałem nad kamieniem, ale nie jest do konca przekonany :/ w firmie pozbruk widziałem taki wyglądający jak kamień ale jest kostką brukową nazywa sie to lido bodajże, miał ktoś z tym styczność?
Re: Nawierzchnia w ogrodzie
Lido jest spoko ale jeśli już szukasz u tego producenta to popatrz też na BRUK RUSTIKA i ANTYK EPOKA, zależy jeszcze czy Twój ogród jest bardziej w formie nieoficjalnej (naturalny), czy może oficjalny (nowoczesny)...
Sąsiad ma kostkę na wzór kamienia w kolorze ciemnym, wygląda imponująco. Mnie niedługo też czeka wyłożenie tarasu. A sam będziesz projektował czy komuś zleczasz?
wg mnie warto skorzystać z pomocy architekta którego proponuje producent kostki jak np w przypadku pozbruku, bo ttedy taki projekt masz za gratis jak kupisz materiały na ten projekt 
No przem_o86 ma racje, warto skorzystać z pomocy architekta zawsze to dla ekipy mniej roboty i myślenia
kiedyś gdzieś na forum ktoś się wypowiadał pozytywnie o architekcie z pozbruku.
a nie myśleliście o kratce trawnikowej? ponoć idealnie sprawdza się właśnie pod drogi itp zamiast kostki brukowej czy płyt. Widziałem taką kratkę marki Dafi i wygląda na dobrze wykonaną i cenowo chyba też nie najgorzej (39zł). Co o tym sądzicie?
Jestem zainteresowany własnie materiałami z Pozbruku. Zależy mi przde wszystkim na wytrzymałej kostce? Moze ktos jakas polecic z tej firmy?
Rzeczywiście całkiem sporo mają tam produktów. A jesteści pewni że za projekt nie będe musiał tam płacić? Przynajmniej to bym miał z głowy.
Mają szeroki wybór materiałów, az jestem w szoku!
-
michal_drzen
- Zainteresowany

Może ścieżka usypana z małych kamyków? Wymaga utwardzenia żwirem, ale wygląda elegancko, bez względu na typ ogrodu.
Bernio na 100% nie zapłacisz, pod warunkiem że kupisz ich materiały 
Dobry pomysł z tymi kamykami, w sumie racja, są całkiem neutralne
Dobry pomysł z tymi kamykami, w sumie racja, są całkiem neutralne
W ogrodzie, to tylko i wyłącznie płyty tarasowe. Taki Kamień Ciosany, który ma wiele kształtów i rozmiarów na pewno znajdzie wielu nabywców. Wygląda jak prawdziwy piaskowiec, a jest o wiele bardziej wytrzymały.
a ktoś moze pokazać o co tak dokładnie chodzi?
Super sprawa z tym projektem, jeszcze tylko jakaś dobra ekipe załatwić i można działać.
Bardzo pomocna kwestia