Czym charakteryzuje się nowoczesna kuchnia?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Czym charakteryzuje się nowoczesna kuchnia?
Nie w każdej firmie projekt wkalkulowany jest w cenę, a na pewno już nie projekt całego wnętrza (nie tylko mebli)
-
darex-kuchnie
- Początkujący

Nowoczesna kuchnia musi być przede wszystkim funkcjonalna. Jeśli decydujemy się na kuchnię na zamówienie to zaplanujmy ją tak aby służyła nam przez wiele długich lat. Warto stosować nowoczesne rozwiązania, które w znaczący sposób zwiększą naszą wygodę lub zaoszczędzą czas.
Dodatkowo nie warto oszczędzać na systemach szuflad, zawiasów czy systemów otwierania szafek górnych. Systemy Blum gwarantują nam dożywotnią gwarancję działania, która rzeczywiście wynika z tego, że nigdy się nie psują.
Dodatkowo nie warto oszczędzać na systemach szuflad, zawiasów czy systemów otwierania szafek górnych. Systemy Blum gwarantują nam dożywotnią gwarancję działania, która rzeczywiście wynika z tego, że nigdy się nie psują.
Teraz systemy marki BLUM to podstawa. Wszystkie dobre firmy robiące meble na wymiar korzystają z nich.
A co myślicie o windach do górnych szafek? Fajna sprawa, czy przesada?
A co myślicie o windach do górnych szafek? Fajna sprawa, czy przesada?
Pierwsze słyszę o windach. Jakieś usprawnienie dla niepełnosprawnych?
Słuchajcie, polećcie mi jakąś dobrą firmę robiącą meble kuchenne na wymiar
Słuchajcie, polećcie mi jakąś dobrą firmę robiącą meble kuchenne na wymiar
To już chyba szczyt nowoczesności, w życiu czegoś takiego nie widziałem. A Ty widziałaś u kogoś?
A tę firmę co poleciłaś, jak możesz powiedz coś więcej
A tę firmę co poleciłaś, jak możesz powiedz coś więcej
Nie widziałam, ale wygląda super, prawda?
Co do firmy, to moja siostra robiła sobie z nimi kuchnię i jest bardzo zadowolona. Mi jej kuchnia także bardzo się podoba.
Co do firmy, to moja siostra robiła sobie z nimi kuchnię i jest bardzo zadowolona. Mi jej kuchnia także bardzo się podoba.
Wybór z przypadku czy długo podejmowana decyzja? Dlaczego akurat oni a nie inni?
Jak dla mnie to minimalistyczne, gustowne meble oraz dobry sprzęt AGD ale jak wiadomo jest to kwestia indywidualnego gustu.
Chyba też im ktoś polecił tą firmę. A skoro mówili dobrze to się na nią zdecydowali. Na pewno przeważyło też to, że firma nie jest wcale droga- a meble najwyższej jakości.
Czyli droga pantoflowa . Najlepsza rekomendacja dla firmy
Wygląda na to, że dbają o wizerunek. Mam nadzieję, że nie będę żałować i też zasugeruję się poleceniem. Muszę się umówić. Skoro siostra korzystała z nich to może wiesz jak wygląda z firmą pierwszy kontakt, wizyta, zamówienie?
No dużym plusem jest to, że pierwsza konsultacja jest darmowa, więc na pewno warto się chociażby na taką umówić. Potem można zawsze zrezygnować.
-
PiotrNiski
- Zaawansowany

Nowoczesna kuchnia na pewno wyróżnia się minimalizmem i przestrzenią oraz wysoką jakością materiałów z jakich wykonane są meble. Rozwiązania wykorzystane w takiej kuchni powinny ułatwiać gotowanie i sprzątanie. Powinna więc być także praktyczna.
Nowoczesna kuchnia to nowoczesne rozwiązania i sprzęty
) Teraz jest tyle tego, że naprawdę się miło gotuje.
Czyli zapraszam projektanta, on mi mierzy, sprawdza, proponuję, a ja mu mówię "do widzenia" i nie z tego żadnych konsekwencji?ewaa00 pisze:No dużym plusem jest to, że pierwsza konsultacja jest darmowa, więc na pewno warto się chociażby na taką umówić. Potem można zawsze zrezygnować.
Na pewno funkcjonalna kuchnia oszczędza czas w niej spędzony. Czyli zawiera wszystkie urządzenia, które ułatwiają przygotowanie posiłków, a także utrzymanie jej w czystości.