http://dachplus.pl
Pokrycie dachu - trudny wybór
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Re: Pokrycie dachu - trudny wybór
w wiekszosci skladow budowlanych dostaniesz dachowke braasa. zrob porzadnie raz i na lata
Dokładnie a jeżeli ktoś nie może znaleźć to na stronie monier.pl macie na mapce zamieszczonych wszystkich dystrybutorów Braas. Na prawdę jest ich wielu, także ze znalezieniem raczej nie będziesz miał problemu.
Albo coś bardziej oryginalnego, z dużym wyborem kształtów i kolorów, od dachówek rustykalnych po nowoczesne. Najwyższa jakość gliny bez dodatków ulepszaczy itp. Sprawdź ofertę Imerysa.
Moim zdaniem również Braas zasługuje na Twoją uwagę. Piękne dachówki, duży wybór, odpowiedni proces produkcji i do tego 15 lat Gwarancji Systemowej 
Jeśli miał by być to jakieś niewielkie zadaszenie, to polecam płytę PCV, zdecydowanie do tej roli wystarczy
Kupicie ja m.in. w takich miejscach jak sklep.akces-plexi.pl i to po całkiem przystępnej cenie.
Ja wychodzę z założenia, że najlepiej postawić na stare i dobre rozwiązania w postaci pokryć dachowych z blachy. Nie dość, iż są najbardziej wytrzymałe to jednoczesnie komponują się dobrze z kazdym typem budownictwa. Za sprawą JAK2002 z Olsztyna mogłem zaopatrzyć się w wysokiej jakości pokrycie tego typu. 
-
Daniel4321
- Aktywny

Blachówka ceramiczna to najfajniejsze pokrycie dachu! Cenię je w szczególności za to, że komponuje się zarówno ze stary, jak i nowym budownictwem. Za sprawą firmy DACHY ABRAMCZYK zostałem zaopatrzony w wysokiej jakości dachówkę tego typu marki BRAAS.
Pokrycia blaszane mają niestety sporo minusów funkcjonalnych. Plusem jest natomiast cena... Dużo wyższej jakości są pokrycia ceramiczne, ale one są dość drogie. Tak to niestety jest w życiu, że jak coś jest dobre to musi kosztować. Polecałbym szukanie jak największych dachówek ceramicznych (np. marka Koramic ma w ofercie dachówki ponad 30cm!). Takie pokrycia są też najlżejsze w sensie masy za m2. To z kolei przekłada się na parametry samej więźby dachowej. Oczywiście ciągle nie będzie to pokrycie tańsze i lżejsze od blachy, ale różnica w jakości będzie po prostu radykalna. Jeżeli ktoś planuje użytkowe poddasze to moim zdaniem jest skazany na ceramikę!
-
KolosRes22
- Aktywny

- Kontakt:
Dlatego również moim zdaniem to jednak dachówka będzie tym rozwiązaniem które zdecydowanie zasługuje na wyróżnienie. Dobre ceny, duży wybór modeli i kolorów oraz każdy model dachówki jest zabezpieczony angobą, glazurą bądź powłoką Lumino (jeżeli chodzi o dachówki betonowe w tech. Cisar). Często też pojawiają się u nich różne promocje więc może warto poczekać na sezon 
Ja mam dachówkę ceramiczną. Kupiłem w Klinkierbud. Fajnie, bo bez problemu zamówimy wszystkie elementy pokrycia dachowego, dzięki czemu po prostu oszczędziłem czas i pieniądze. Bardzo sprawnie zorganizowany transport