rynna koszowa
Moderator: Redakcja e-dach.pl
rynna koszowa
Czy ktorys z milych tu ludzi moglby mi podeslac jakies fotki z prawidlowo polozonej rynny koszowej:
dokladnie chodzi mi o sposob polaczenia dwoch koszy schodzacych sie na gorze lukarny oraz o wyprowadzenie kosza na polac dachowa na dole
dziekuje i pzdrw
dokladnie chodzi mi o sposob polaczenia dwoch koszy schodzacych sie na gorze lukarny oraz o wyprowadzenie kosza na polac dachowa na dole
dziekuje i pzdrw
Re: rynna koszowa
W sumie rynny koszowe nie są chyba zbyt często spotykane? Zresztą jakby nie patrzeć solidna rynna powinna być wykonana z blachy miedzianej, która z obecnie dostępnych materiałów mimo wszystko góruje nad resztą dość wyraźnie. Swoją drogą, przyznam szczerze, pomimo, że troszkę ostatnio spędzam czasu na forach budowalnych, z rynną koszową aż wstyd się przyznać jeszcze się nie spotkałem.
Tak to wygląda.

-
PiotrNiski
- Zaawansowany

Rynny koszowe są lepsze od tradycyjnych? Pytam, ponieważ planuję zmianę całego dach wraz z rynnami w domu i szukam najlepszych rozwiązań. Póki co znalazłem dużo informacji na temat stalowych rynien http://www.struga-rynny.pl/surowiec/ te najczęściej sobie chwalą. Na temat plastikowych to już gorzej, że są mało trwałe, ale o rynnach koszowych pierwszy raz słyszę. Które są najlepsze?
-
AndrzejKarwowski123
- Aktywny

Mogę powiedzieć, że rynny PCV są trwalsze niż kiedyś, a ludzie zazwyczaj bazują na stereotypach.
Ja mam rynny PCV od ponad 15 lat i nie mam z nimi problemów.
A na jakimś forum widziałem kilka pozytywów na temat tych z moniera.
Ja mam rynny PCV od ponad 15 lat i nie mam z nimi problemów.
A na jakimś forum widziałem kilka pozytywów na temat tych z moniera.
Andrzej
-
MistrzJan
- Superużytkownik

Przy przecięciu dwóch połaci powstaje tzw kosz. Jego obróbka to rynna koszowa. Jan
Czuby od wklejania reklam myślą, że to jakiś zamiennik zwykłej rynny, pan kazał reklamować rynny to wklejam reklamę wszędzie gdzie widzę słowo rynna bo liczy się każde 5 gr., a to że nie ma pojęcia w jakim dziele wkleić reklamę to już inna bajka.
-
HMB DYNAMIC
- Początkujący

- Kontakt:
Spadłem z krzesła,
Szukaj dalejRynny koszowe są lepsze od tradycyjnych? Pytam, ponieważ planuję zmianę całego dach wraz z rynnami w domu i szukam najlepszych rozwiązań.
-
szmeraczka
- Aktywny

Jeśli potrzebna ci obróbka plastyczna blach to zajrzyj na stronę firmy Palimet.
- marcinladach
- Początkujący

- Kontakt:
Młotek pisze:Tak to wygląda.
Wstydził bym się takie coś pokazać !!!
Ogólnie to bym nie zasną jak bym takie coś ludziom zostawił ....
Prawidłowe ukształtowanie kosza zależy od nachylenia połaci oraz jej długości.
Rynnę koszową bynajmniej my stosujemy przy karpiówce oraz gdy kosz podchodzi do 8mb

https://www.facebook.com/ecodachslupsk/ Proszę poszperać w fotach jest pokazane jak prawidłowo to wygląda.
Cieślą trzeba się urodzić murarzem każdy może być
503013892
503013892