Budownictwo energooszczędne w Białymstoku.
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Budownictwo energooszczędne w Białymstoku.
Witam,
jest to mój pierwszy post, więc chciałbym wszystkich serdecznie powitać i od razu zapytać czy wybiera się ktoś z was na takie spotkanie ? Bo dopiero co to znalazłem, a nie widziałem wcześniej na forum informacji o tym. Tak że mam pytanie do userów z innych miast, czy ktoś w innym mieście był już na takim spotkaniu ?
POSTAW NA DOM, BUDUJ ENERGOOSZCZĘDNIE
CZWARTEK, 6 MARCA 2014
BIAŁYSTOK, GODZ. 18.00
RESTAURACJA ARSENAŁ
UL. ADAMA MICKIEWICZA 2
Jedyna informacja o tym u nich na stronie to coś takiego:
Na spotkaniu poznasz specjalistów, dowiesz się jak budować energooszczędnie, sprawdzisz koszty takiej budowy, zdobędziesz wiedzę na temat dostępnych form jej finansowania (np. w ramach dopłat NFOŚiGW), skorzystasz z możliwości bezpłatnego indywidualnego doradztwa budowlanego, wymienisz się doświadczeniami z innymi inwestorami budującymi swoje domy w okolicy
Przyjdź i sprawdź dlaczego warto zbudować dom! Postaw na dom, buduj energooszczędnie!
http://www.domowy.pl/postaw-na-dom.html
jest to mój pierwszy post, więc chciałbym wszystkich serdecznie powitać i od razu zapytać czy wybiera się ktoś z was na takie spotkanie ? Bo dopiero co to znalazłem, a nie widziałem wcześniej na forum informacji o tym. Tak że mam pytanie do userów z innych miast, czy ktoś w innym mieście był już na takim spotkaniu ?
POSTAW NA DOM, BUDUJ ENERGOOSZCZĘDNIE
CZWARTEK, 6 MARCA 2014
BIAŁYSTOK, GODZ. 18.00
RESTAURACJA ARSENAŁ
UL. ADAMA MICKIEWICZA 2
Jedyna informacja o tym u nich na stronie to coś takiego:
Na spotkaniu poznasz specjalistów, dowiesz się jak budować energooszczędnie, sprawdzisz koszty takiej budowy, zdobędziesz wiedzę na temat dostępnych form jej finansowania (np. w ramach dopłat NFOŚiGW), skorzystasz z możliwości bezpłatnego indywidualnego doradztwa budowlanego, wymienisz się doświadczeniami z innymi inwestorami budującymi swoje domy w okolicy
Przyjdź i sprawdź dlaczego warto zbudować dom! Postaw na dom, buduj energooszczędnie!
http://www.domowy.pl/postaw-na-dom.html
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: Budownictwo energooszczędne w Białymstoku.
Dom izolowany to dom zużywający poniżej 30kWh/m2 rocznie - co to wg Pana znaczy dom energooszczędny - bo są tacy co domy 70kWh/m2 nazywają domami zeroenergetycznymi!
Klasa energetyczna Ocena energetyczna Zużycie na ogrzewanie na m2
A+ -------------------- Plus energetyczny ------------------ Sprzedaje kWh
A -------------------- samowystarczalny------------- Pokrywa swoje potrzeby
B ------------------- pasywny -------------- 0 kWh na ogrzewanie
C ------------------ Izolowany ---------------- 15 - 30 kWh
D ------------------- Energochłonny --------------- Nieizolowany ponad 30kWh
-
perm
Tomasz_Brzeczkowski pisze:Dom izolowany to dom zużywający poniżej 30kWh/m2 rocznie - co to wg Pana znaczy dom energooszczędny - bo są tacy co domy 70kWh/m2 nazywają domami zeroenergetycznymi!
Znowu to samo. Kto cię słucha misiu?
perm, masz status zablokowany! Piszesz dalej! Strach się bać!
Jakiś układzik, czy układ?
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
Nie, to spisek ciepłownikówEnerbau pisze:perm, masz status zablokowany! Piszesz dalej! Strach się bać!Jakiś układzik, czy układ?
I oczywiście producentów styropianu.asolt pisze:Nie, to spisek ciepłownikówEnerbau pisze:perm, masz status zablokowany! Piszesz dalej! Strach się bać!Jakiś układzik, czy układ?
-
perm
Ktoś musi mieć możliwość prostowania idiotyzmów które tu się pojawiają. Np na temat "rewelacyjnej" izolacji od wewnątrz, czy też o "nieograniczonym odbiorniku ciepła" jakim niby jest grunt. Wiem, że boli sklepikarzy ale przynajmniej kłamać nie mogą. Brzęczkowski robi wszystko bym nie mógł tu pisać, bo pokazuję czarno na białym, że jest nieukiem. Guzik!Enerbau pisze:perm, masz status zablokowany! Piszesz dalej! Strach się bać!Jakiś układzik, czy układ?
.
Niestety obawiam się, że osiągasz całkowicie odwrotny cel.perm pisze:Ktoś musi mieć możliwość prostowania idiotyzmów które tu się pojawiają. Np na temat "rewelacyjnej" izolacji od wewnątrz, czy też o "nieograniczonym odbiorniku ciepła" jakim niby jest grunt. Wiem, że boli sklepikarzy ale przynajmniej kłamać nie mogą. Brzęczkowski robi wszystko bym nie mógł tu pisać, bo pokazuję czarno na białym, że jest nieukiem. Guzik!
-
perm
RobertKGB pisze:Niestety obawiam się, że osiągasz całkowicie odwrotny cel.perm pisze:Ktoś musi mieć możliwość prostowania idiotyzmów które tu się pojawiają. Np na temat "rewelacyjnej" izolacji od wewnątrz, czy też o "nieograniczonym odbiorniku ciepła" jakim niby jest grunt. Wiem, że boli sklepikarzy ale przynajmniej kłamać nie mogą. Brzęczkowski robi wszystko bym nie mógł tu pisać, bo pokazuję czarno na białym, że jest nieukiem. Guzik!