Piwnica problem
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
kamienicasl
- Początkujący

Piwnica problem
Witam serdecznie
Posiadam mieszkanie w kamienicy w której nie ma piwnicy i mam pytanie czy właściciel budynku w moim przypadku spółdzielnia ma obowiązek przydzielenia pomieszczenia na trzymanie opału gdy takiego brak w kamienicy?
Jaka ustawa lub rozporządzenie to reguluje ?
Posiadam mieszkanie w kamienicy w której nie ma piwnicy i mam pytanie czy właściciel budynku w moim przypadku spółdzielnia ma obowiązek przydzielenia pomieszczenia na trzymanie opału gdy takiego brak w kamienicy?
Jaka ustawa lub rozporządzenie to reguluje ?
Re: Piwnica problem
W mieszkaniu piece kaflowe?kamienicasl pisze: Posiadam mieszkanie w kamienicy
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
-
kamienicasl
- Początkujący

Tak tzn. jest ogrzewane węglem, osobiście posiadam piec kamino taki jak na zdjęciu.

-
kamienicasl
- Początkujący

Chyba nie zostanie tutaj udzielona odpowiedź na powyższy post?
Moim zdaniem najlepiej byłoby udać się do spółdzielni i tam zapytać o to w jaki sposób powinna byc rozwiązana ta sprawa,to najpewniejsze źródło informacji.
Witam: Każda raczej kamienica posiada piwnice. Nie daje bo może wykorzystuje je do innych celów. A może tych piwnic w ogóle nie ma. Mieszkam w bloku i niektórzy posiadają po 2 - 3 piwnic. Jeśli budynek ogrzewany jest tradycyjnie opałem - powinno być takie pomieszczenie do przechowywania opału. Chyba łaski nie robi. W końcu - gdzie opał ma być trzymany - na chodniku, w pokoju, na poddaszu - dziwne. Udał bym się do radcy prawnego jeśli właściciel budynku coś kombinuje. Jeśli to jest Spółdzielnia powinna z obowiązku zabezpieczyć inne pomieszczenie gospodarcze do przechowywania opału. Jeśli nie ma CO.
LIBER
Teoretycznie spółdzielnia powinna to zrobić,jednak w praktyce dobrze wiemy,że różnie z tym bywa. Dlatego tez najlepiej jak pisali Przedmówcy,będzie się tam udac osobiście i zapytać,dowiedzieć szczegółów. Daj też znać na forum co powiedzieli.
Okna dla każdego !
A do tej pory gdzie były trzymane jakieś rowery? Bo domyślam się, że powinna być piwnica, żeby trzymać takie rzeczy.