Salon jest jednym z najważniejszych miejsc w mieszkaniu, to tutaj spędzamy większość czasu i przyjmujemy gości. Rady i opinie na temat urządzania salonu ? małego, dużego, z jadalnią lub bez.
Witam, mam problem z doborem koloru ścian do mebli. Poniżej wrzucam zdjęcia moich mebli oraz narożnika który chcę sobie kupić. Myślałam o tym żeby jedną ścianę pomalować na inny kolor, ale włąsnie tutaj zaczyna się problem gdyż nie wiem na jakie kolory by najlepiej się prezentowały z tymi meblami.
Jeżeli chodzi o fototapetę to mogę się zgodzić,ale to także zależy od motywy przewodniego- ten musi być odpowiednio dobrany. Poza tym szary kolor nie bardzo mi tutaj pasuje na ściany,prędzej czekoladowy.
Szare ściany będą dobrym rozwiązaniem do mebli tego koloru, z kolei na jedną ze ścian proponujemy właśnie brązowy (czekoladowy) kolor. Na załączonych zdjęciach dobrze to wygląda naszym zdaniem. Możesz także zrobić w ten sposób, żeby na ścianę, która będzie za tym ciemnym narożnikiem nałożyć jasną barwę - nawet białą lub beżową. Jak już wybierzesz to koniecznie daj znać.
Pokaż mniej więcej jak prezentuje sie ten kolor i wtedy przekonamy się czy pasuje do powyższej aranżacji. Na pewno nie może być zbyt ciemny bo wtedy całość będzie bardzo przytłaczająca. Szary oraz kawa z mlekiem na pewno odpada.
Ciemny kolor wydaje mi się, że przytłoczy pomieszczenie i sprawi, że będzie ono ponure. Proponuję by mimo wszystko postawić na ciepły kolor, ale jednak w jasnej tonacji.
Raczej mało oryginalny kolor, bardziej oklepany, ale to kwestia tego co komu pasuje, co komu odpowiada.
Ja bym szukał raczej czegoś bardziej oryginalnego.
Do takich mebli idealnie nadaje się jasnoszary kolor. W dodatku aktualnie bardzo modny. Odradzałabym malowanie jednej ściany na inny kolor, raczej poszłabym w ciemniejszy odcień szarego lub jakąś mało dekoracyjną tapetę, np w pasy.
Hej. Mnie podobają się szarości, więc na nie bym stawiała. Brąz doskonale do szarości pasuje. Ewentualnie złamałabym te szarości elementami czerwieni, np. poduszki w tym kolorze itp.