Przed budową.
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Przed budową.
Wiadome chyba jest, że niektórzy z nas chcą wybudować swoje cztery kąty możliwie najtaniej, ale żeby nie ucierpieć później na jakości. Tak jak patrzę na ceny produktów to są bardzo rozbieżne. Nawet te same produkty u różnych dostawców różnią się cena i to bardzo. Dlaczego się tak dzieje? Jak sobie poradzić w tym wielkim i zagmatwanym świecie budowlanym. Macie jakieś sprawdzone metody np zakupów, albo jakieś narzędzia do prowadzenia ewidencji budowy czy coś takiego aby mieć pod kontrola to wszystko.
-
aseba
- Zaawansowany

Re: Przed budową.
Ja nie spotkałem się z większa niż 3% różnica w cenach 
Na ceny może mieć także wpływ kryzys w branży i stany magazynowe. Jeśli hurtownia miała nadzieję na dobrą rotację danego produktu, to czasem po czasie okazuje się, że założenia były błędne. Dlatego bardziej opłaca się dostawcy wyprzedać towar z mniejszą marżą (a czasem nawet bez) niż wyrzucić. Do wyprzedaży takiego towaru służą np. internetowe outlety budowlane takie jak [url]outbud.pl[/url]
Zawsze możesz negocjować. Pamiętaj, że ceny jakie ci oferuje sprzedawca są negocjowalne.
witam wszystkich świeżo budujących
Ja jako spełniający się ojciec zacząłem budować dom z pustaków marki HADYKÓWKA początkowo byłem sceptycznie nastawiony jednak z czasem gdy trochę poczytałem uzmysłowiłem sobie że jako jedyni nie dodają pyłów czy jakichś popiołów. Cena jest porównywalna do innych firm producenckich ale zdecydowanym plusem tego producenta jest ładny kolorek i ekologia.
POLECAM , tu link który znalazłem na allegro : http://allegro.pl/hadykowka-uni-max-250 ... 51640.html
ich strona internetowa : www.hadykowka.pl
pozdrawiam i życzę powodzenia w podejmowaniu decyzji
Ja jako spełniający się ojciec zacząłem budować dom z pustaków marki HADYKÓWKA początkowo byłem sceptycznie nastawiony jednak z czasem gdy trochę poczytałem uzmysłowiłem sobie że jako jedyni nie dodają pyłów czy jakichś popiołów. Cena jest porównywalna do innych firm producenckich ale zdecydowanym plusem tego producenta jest ładny kolorek i ekologia.
POLECAM , tu link który znalazłem na allegro : http://allegro.pl/hadykowka-uni-max-250 ... 51640.html
ich strona internetowa : www.hadykowka.pl
pozdrawiam i życzę powodzenia w podejmowaniu decyzji
-
Kamaonline
- Aktywny

- Kontakt:
Powyżej masz w zasadzie wszystko dokładnie opisane,czyli cena za np materiały budowlane będzie zależna od kilku czynników jak sezon,ich ilość czy sklep w jakim kupujesz. Zamawiając przez internet jest zdecydowanie taniej.
Parametry tych pustaków są niestety nienajlepsze - w porównaniu do konkurencyjnego Porothermu. Poza tym promieniotwórczość naturalna (bo rozumiem, że to masz na myśli pisząc o pyłach i popiołach) jest jak na pustak ekologiczny dość duża. Oczywiście nie jest to dla mnie żaden argument, bo skoro materiały są dopuszczone przez ITB to znaczy że są w normie. Ale argument o ekologicznym pustaku brzmi dla mnie dość dziwnie.experto pisze:witam wszystkich świeżo budujących![]()
Ja jako spełniający się ojciec zacząłem budować dom z pustaków marki HADYKÓWKA początkowo byłem sceptycznie nastawiony jednak z czasem gdy trochę poczytałem uzmysłowiłem sobie że jako jedyni nie dodają pyłów czy jakichś popiołów.
Gdzie kupowaliście projekt domu? Ja trafiłam na https://www.mgprojekt.com.pl/ i zastanawiam się nad skorzystaniem z oferty tej firmy. Mają bardzo duży wybór projektów w przystępnych cenach. Myślę o budowie małego domu.