szafki nocne
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Tato_Małża
- Aktywny

szafki nocne
chciałem poruszyć temat szafek nocnych, czy według was muszą koniecznie pasować np. do szafy w sypialni? czy mogą to być dwa zupełnie odrębne meble, choć bez przesady oczywiście? pod co je dobierać, pod ramę łóżka? Mam u siebie łoże gdzie rama jest w kolorze wenge, do tego szafa w tym samym odcieniu wolnostojąca, natomiast na razie za szafkę nocną robi taboret
kupiłbym dwie na dwie strony łóżka (po obu stronach łóżka wolne miejsce ma 90cm długości) i nie wiem czy dalej iśc w wenge?
Re: szafki nocne
zdecydowanie tak, musi byc zachowana harmonia kolorow. jak dobierzesz ladne szafki pod kolor lozka to bedzie wygladalo jak jedna spujna calosc. zobacz moze cos z tej kolekcjii, masz tam tez poradnik jak urzadzac sypialnie
-
Tato_Małża
- Aktywny

żona tez jest za wenge, ja myślałem o jakimś kontraście, ale sam już nie wiem, włąsnie jestem na etapie przeglądania katalogów meblowych, zobaczymy, jestem też otwarty na propozycje
Ja bym jednak postawił na szafki nocne w kolorze porównywalnym do mebli, będzie to lepiej wyglądało.
Jeżeli chodzi o szafki nocne do sypialni,to ja oczywiście polecam zajrzeć takze do nas,gdzie spotkacie ich szeroki wybór w naprawdę wielu kolorach- to liczy się tutaj najbardziej.
meble online.
Według mnie w szafkach nocnych najbardziej liczy się jakość wykonania, a sprawą drugorzędną jest kolor.WikiMeble pisze:Jeżeli chodzi o szafki nocne do sypialni,to ja oczywiście polecam zajrzeć takze do nas,gdzie spotkacie ich szeroki wybór w naprawdę wielu kolorach- to liczy się tutaj najbardziej.
-
Tato_Małża
- Aktywny

zgadzam się z Tobą anita, ja znam kilku producentów, którzy robią dobre meble, ale robią je w róznych kolorach, więc nie muszę z tego rezygnować, jednak zdecydujemy się na wenge, by wszystko do siebie pasowało
nie rozumiem takiego podejscia ze musi byc solidne a nie musi pasowac kolorystycznie. dzisiaj mamy taki asortyment na rynku ze moze cos byc i solidne i super wygladac , sypialniane meble to chociazby w helvieta wieruszow
a może tak tapicerowane stoliki nocne? To także ciekawe rozwiązanie.
Niektóre kolory ładnie łączą się ze sobą więc nie musi być to taki sam kolor jak szafa, warunkiem jest to aby szafa miała jakieś delikatne akcenty tego koloru.
-
Tato_Małża
- Aktywny

jednak pozostaniemy przy wenge, co do tych tapicerowanych stolików? to nie będzie wyglądać jak jakiś taboret?
-
PolskieMaterace
- Początkujący

Moim zdaniem szafki nocne powinny być luźną kompozycją wg naszego gustu i uznania,wcale nie musza pasować idealnie do szafy czy koloru ścian.
Jednak styl i kolor powinny być podobne. Może kolory nie muszą być identyczne, ale powinny pasować do pomieszczenia i mebli. Czyli na przykład jak masz białe ściany, to łóżko może być czarne i szafki czerwone. Inne kolory, ale spójne i niegryzące się. Jeśli jednak masz kolor drewniany łóżka to szafki nocne też powinny być w tym kolorze. Zobacz tu na dole strony masz tego przykład: http://www.urokdrewna.pl/lozko-drewnian ... p-202.html
-
Tato_Małża
- Aktywny

czyli ilu lidzi tyle opinii, spodziewałem się tego
spróbujemy z żoną cos wybrać
-
ilustracja
- Zainteresowany

Wydaje mi się, czy kolor wenge jest już od jakichś stu lat niemodny?