Problem z syfonem

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Bartek90
Początkujący
Początkujący

Problem z syfonem

Post autor: Bartek90 »

Witam. Mam problem z syfonem. Otóż ten który posiadam muszę wymienić, jednak nowy musi być tak samo skonstruowany, czyli oszczędzający przestrzeń. Szukałem już na stronie producenta ale nic podobnego do mojego nie znalazłem. Jedyne oznaczenia jakie są na tym syfonie to VIEGA din en 411. Przeszukałem już allegro, google i różne strony, ale nigdzie nie znalazłem nic co by się nadawało do mojego zlewu.
Obrazek

Obrazek

Obrazek
[/img]

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Problem z syfonem

Post autor: Bolas »

A w czym problem ze starym syfonem? Te oznaczenia to oznaczenia normy DIN czyli Deutsches Institut für Normung.

Wejdź na:
http://www.viega.pl/katalog/pl_PL/V3_Od ... 17128.html
Znajdź część odpływową.
A teraz tu masz część syfonu:
http://www.viega.pl/katalog/pl_PL/V3_Od ... 17195.html

Nie wiem co potrzebujesz wymienić pierwszą czy drugą część :)

Bartek90
Początkujący
Początkujący

Post autor: Bartek90 »

Chodzi o to że w starym syfonie zerwane są gwinty i przecieka cały czas. a bardziej chodzi mi o to czy ktoś z was ma taki syfon u siebie, w taki sposób skonstruowany.

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Bolas »

No to tylko wymiana. Tyle że syfon składa się z dwóch wspomnianych części więc nie musisz kupować całości tylko tą część która cieknie. Jak będziesz miał problem ze znalezieniem daj znać spróbuję coś podziałać.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”