Cześć
chcę zrobić samodzielnie garderobę na poddaszu a ściany wszystkie to g-k na profilu aliuminiowym z wełną w środku. Jakich wkrętów , kołków czy innego gwoździa uzywac żeby zamontować półki , wieszaki no i ogólnie ramę- profil do całej konstrukcji. Czy wogóle da się zamontować półki mające dźwigać ciężar ubrań do g-k żeby uniosły?
Zaznaczam że naoglądałam sie różnych rózności na stoisku metalowym ale nie mam pojęcia co wybrać.
Będę wdzięczna za pomoc. Katarzyna
montaż półek do g-k, czym?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Katarzyna1972
- Początkujący

Jeżeli planujesz montować półki bezpośrednio do płyty GK to tylko pod warunkiem że ścianka ,na której będą wieszane półki ma gęściej wykonane żebrowanie z profili .
W innym przypadku może pracować i pękać na składaniach. Najlepszym rozwiązaniem było by dostawienie wolnostojącej szafy do ścianki .
Jeżeli ma coś wisieć na płycie to staraj się wybrać takie miejsce żeby wkręcać śrubę w takim miejcu by trafić w profil aluminiowy .
W innym przypadku może pracować i pękać na składaniach. Najlepszym rozwiązaniem było by dostawienie wolnostojącej szafy do ścianki .
Jeżeli ma coś wisieć na płycie to staraj się wybrać takie miejsce żeby wkręcać śrubę w takim miejcu by trafić w profil aluminiowy .
-
komarr