Oj widzę, że frustracja narasta. Te bzdury to wciska T.B. no ale trudno mleko się wylało.Enerbau pisze:Nigdy takich bzdur nikomu nie wciskałem w przeciwieństwie do bachusa, który zakładałby każdemu kolektory słoneczne.bachus pisze:Tak, szczególnie jak ktoś twierdzi, że zmieniając system ogrzewania z np.z węglowego na elektryczny w starym domu będzie płacił mniej. Sam wierzy w to cudo a inni się z niego śmiejąEnerbau pisze:Wiara czyni cuda
Jak się prowadzi interes z pieniędzy podatnika (dotacje), to trzeba znaleźć argumenty aby ludzie kupili jego produkt. Bez tych dotacji nie byłoby tego biznesu! Bachus chwali się wszem i wobec swoim doświadczeniem, ale chyba w naciąganiu skarbu państwa i uczciwych podatników, którzy muszą ciężko pracować na każdą zarobioną złotówkę. Prawdziwy interes kręci się sam i nie potrzebuje kroplówek finansowych. Tak było za komuny, gdy państwo finansowało prawie cały sektor publiczny,
a jednocześnie zwalczało prywatną inicjatywę, która pracowała sama na siebie!!!
Uczciwe firmy robią interesy za swoje ciężko zarobione pieniądze i nie mają potrzeby za wszelką cenę
wciskania swoich produktów ludziom, którzy ich nie potrzebują.
Oczywiście, Enerbau nic nikomu nie wciska, tylko ten bachus -czarna owca wciska wszystkim na około kolektory i baterie słoneczne czy tego chcą, czy nie. Otóż muszę powiedzieć Ci, że na bardzo długo przed dotacjami (12 lat ) zająłem się tym interesem i o dziwo miałem więcej roboty i zatrudniałem więcej ludzi niż teraz gdy są dotacje. Dotacje się już kończą, i chwała Bogu. Widzę, że na temat mojego doświadczenia masz wiele do powiedzenia, ale to jestem w stanie zrozumieć u osoby, która prócz frustracji nic nie robi tylko produkuje się na forum z braku innego zajęcia.
Co do naciągania to wiedz, bo może nie wiesz, że to dofinansowanie dostaje klient a nie ja. Więc nie sugeruj, że firma produkująca kolektory jedzie na krwawicy sprzedawcy mat grzewczych i zabiera im robotę. Aż się z żalu nad losem Enerbau popłakałem.Ale, żeby Tobie nie było przykro, ze ten geszeft w kolektorach jest taki fajny i zazdrosny przez to to wygłoszę takie memorandum:
Szanowni czytelnicy!
Z uwagi na dotacje do kolektorów, których to konsekwencją jest jak to powiedział Enerbau "... naciąganie skarbu państwa i uczciwych podatników..." nie kupujcie żadnych kolektorów czy baterii słonecznych. Widać, że jest to kupowanie szkodliwe dla interesów innej dziedziny jak folie grzewcze.
A więc aby być w zgodzie z innymi podatnikami kupujcie maty grzewcze a wyjdzie Wam to na chwałę.
Witold Jabłoński
No może jako czarna owca trochę odkupiłem swoich win!!!
Zadowolony?