Projekty wnętrz. Szukasz inspiracji jak zaaranżować mieszkania, domy? Tutaj znajdziesz uzyskasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, pomysły na wystrój każdego pomieszczenia oraz architektów z całej Polski.
Może zaproponuj partnerce połączenie białego z jakimś intensywnym kolorem, skoro białe meble przypominają Ci wnętrze szpitalne? Biały może być fajnym rozwiązaniem w dodatkach, ale nie stawiałbym na ten kolor jako dominujący w kuchni.
Białe kuchnie są rzeczywiście trudne w utrzymaniu, ale kolorystycznie są chyba najładniejsze i najbardziej estetyczne jeśli ktoś o nie dba oczywiście Robimy kuchnie na wymiar od ponad 10 lat. Głównie białe Galeria jest tutaj: http://www.perfectus.warszawa.pl/meble-kuchenne.html Jakby co zapraszam: lukasz@perfectus.warszawa.pl
Białe kuchnie są rzeczywiście trudne w utrzymaniu, ale kolorystycznie są chyba najładniejsze i najbardziej estetyczne jeśli ktoś o nie dba oczywiście Robimy kuchnie na wymiar od ponad 10 lat. Głównie białe Galeria jest tutaj: http://www.perfectus.warszawa.pl/meble-kuchenne.html Jakby co zapraszam: lukasz@perfectus.warszawa.pl
JA również mam biało- szarą kuchnię. Robiła ją dla mnie na wymiar firma iKuchnie. Projektanci namawiali mnie na trochę szaleństwa- jakieś bardziej kolorowe szkło, w końcu mają bardzo duży wybór i jeszcze więcej pomysłów, ale pozostałam przy tych kolorach- zrobili więc to, o co prosiłam najlepiej.
Poszukujących mebli kuchennych odsyłam na stronę sklepmeble.com.pl w kategorii meble kuchenne jest bogaty wybór mebli do tego pomieszczenia, można tam również kupić stoły i krzesła
Szukającym odpowiedzi na pytanie: jakie meble do kuchni? Polecam stronę: http://www.aranzacjekuchni.com.pl/jakie-meble-do-kuchni
Korzystałem z ich usług i muszę przyznać, że pracują tam sami profesjonaliści, którzy potrafią odpowiednio doradzić , zaprojektować oraz wykonać kuchenne meble pod zabudowę.
mi też jakoś białe kuchnie do gustu nie przypadają. Są dla mnie takie sterylne. Zdecydowanie wolę coś w kolorze. Czytałam że w Centrum Krzeseł jest spory wybór krzeseł i stołów. Sądzę że nawet do białej kuchni coś dobierzesz.
Dużo dyskusji o białym kolorze. Biel jest moim ulubionym kolorem. Cały dom chciałabym mieć w bieli Można go przełamać wstawkami innego koloru, bądź zasłonami w kuchni. Moja kuchnia i własna aranżacja :
my zdecydowalismy sie na aranzacje kuchni wedlug pomyslu tej firmy: http://www.aranzacjekuchni.com.pl/galer ... e-kuchenne i moim zdaniem byl to bardzo dobry pomysl, ktory w dodatku nie kosztowal wiele a zawsze to jeden problem przy remoncie mniej
Odnośnie mebli to niewiele pomogę ale w kuchni poza meblami przydają się także dodatki takie jak szuflady, koszyki itp. i tutaj poleciłbym produkty do kuchni wykonane z wikliny, są one funkcjonalne, dobrze wyglądają a przy tym można je kupić w przystępnej cenie.
W kwestii kolorów można wiele napisać. Zaznaczmy że mówimy o samym wykorzystaniu kolorów, pomijamy materiały o tych później. Generalnie biel jest najbezpieczniejsza, za zwyczaj nie razi w połączeniu z innymi materiałami, jest ponadczasowa, bezpieczna i uniwersalna kolorystycznie. Szpitalna się robi gdy mamy wszystko w białym, korpusy, fronty , blaty ceramikę itd. Połączenie białych korpusów i frontów "rozbite" kontrastem np.blatu zmienia wygląd pomieszczenia. Tak samo łączenie na zasadzie kolor na dole stonowany/kontrastowy blat oraz białe korpusy i fronty górnych szafek zmienia diametralnie wygląd pomieszczenia. W kwestii materiałów powiem tylko że dobry lakier jest drogi przy zakupie kuchni, w trakcie eksploatacji pokazuje przewagę (może to zabrzmieć dziwnie lecz lakierowane fronty też się między sobą różnią!). Trudność utrzymania w czystości? Zdecydowanie najłatwiejsza białego lakieru (zastanówcie się dlaczego większa część samochodów firmowych jest biała:) ) , nie wierzysz zrób sobie czarną kuchnię na wysoki połysk to zrozumiesz.. Problemy zaczynają się przy folii, tak tutaj bedą problemy. Masz białe fronty? Obawiasz że się znudzą lub będziesz niezadowolona/niezadowolony, boisz się że się zniszczą? Nie ma problemu zawsze można zlecić przelakierowanie i zmienić barwę. Masz folię , masz oszczędności przy zakupie, uszkodzisz możesz mieć problem niestety:( Poza tym dlaczego moda na biel wróciła? Dlaczego projektanci doradzają? Gdyż biały lakier i płyta są najtańsze,koszty niższe a prowizje takie same :) Chcesz więcej szczegółów w tym temacie , tylko PW lub mail.
Jeżeli chodzi o meble do kuchni,to oczywiście warto szukać w dobrych sklepach internetowych gdzie ten wybór będziemy mieli zdecydowanie największy,nie wspominając także o niższych cenach,zobaczcie np u nas,chętnie pomożemy i doradzimy.