Maja wszystkie rodzaje pomp ciepła a w tym roku nawet weszła nowa mała pompa w niezłych parametrach do 65oC.
Pompa ciepła i podłogówka
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
Gość
Pompy ciepła
Ja mam namiar na www.spartec.eod.pl
Maja wszystkie rodzaje pomp ciepła a w tym roku nawet weszła nowa mała pompa w niezłych parametrach do 65oC.
-
Gość PC
Pompy Ciepła STIEBEL ELTRON
Polecam niedawno powstałą witrynę (usunieto link)
Firma nie tylko proponuje wszystkie rodzaje pomp ciepła, ale również kompletne systemy do c.o. i c.w.u. także w oparciu o kolektory słoneczne, urządzenia wentylacyjne i inne.
Słowem: dla każdego coś dobrego - wg wymagań.
Na stronie znajduje się również SZCZEGÓŁOWY arkusz przedofertowy, na podstawie którego jest przygotowywana oferta. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że trzeba bardzo dokładnie określić OZC, żeby prawidłowo dobrać pompę. Tylko wtedy będzie służyła efektywnie i ekonomicznie przez wiele lat.
Niedawno wprowadzili pompę gruntową WPC z wbudowanym zasobnikiem wody + dodatkowo z funkcją chłodzenia WPC Cool oraz tzw. monitoring zamontowanej w domu pompy ciepła. Informacje są na stronie pod nazwą: Pompa ciepła pod kontrolą.
Fajna sprawa! Poczytać nie zaszkodzi.
Firma nie tylko proponuje wszystkie rodzaje pomp ciepła, ale również kompletne systemy do c.o. i c.w.u. także w oparciu o kolektory słoneczne, urządzenia wentylacyjne i inne.
Słowem: dla każdego coś dobrego - wg wymagań.
Na stronie znajduje się również SZCZEGÓŁOWY arkusz przedofertowy, na podstawie którego jest przygotowywana oferta. Wiele osób nie zdaje sobie sprawy, że trzeba bardzo dokładnie określić OZC, żeby prawidłowo dobrać pompę. Tylko wtedy będzie służyła efektywnie i ekonomicznie przez wiele lat.
Niedawno wprowadzili pompę gruntową WPC z wbudowanym zasobnikiem wody + dodatkowo z funkcją chłodzenia WPC Cool oraz tzw. monitoring zamontowanej w domu pompy ciepła. Informacje są na stronie pod nazwą: Pompa ciepła pod kontrolą.
Fajna sprawa! Poczytać nie zaszkodzi.
-
dasior
pompa ciepła
PC proszę również o przysłanie obszerniejszych materiałów na temat eksploatacji pomp ciepła oraz firm które wykonują takie prace
To jest prośba do pc lub kogoś kto ma takie materiały
mój adres dasior.s@wp.pl.
Pozdrowienia
To jest prośba do pc lub kogoś kto ma takie materiały
mój adres dasior.s@wp.pl.
Pozdrowienia
-
Gość PC
Eksploatacja pomp ciepła
Do DASIOR:
O materiały na temat eksploatacji i kosztów napisz bezpośredniego maila na adres:
karczmarczyk@stiebel-eltron.com.pl
Ten facet - nazywa się Artur Karczmarczyk - od lat "siedzi" w pompach ciepła i wiem z pewnego źródła, że ma bardzo rzeczowe i OBIEKTYWNE materiały na ten temat oraz kontakty ze sprawdzonymi wykonawcami. Dla mnie najciekawsze jednak jest porównanie PC do gazu i oleju.
Pozdrawiam
O materiały na temat eksploatacji i kosztów napisz bezpośredniego maila na adres:
karczmarczyk@stiebel-eltron.com.pl
Ten facet - nazywa się Artur Karczmarczyk - od lat "siedzi" w pompach ciepła i wiem z pewnego źródła, że ma bardzo rzeczowe i OBIEKTYWNE materiały na ten temat oraz kontakty ze sprawdzonymi wykonawcami. Dla mnie najciekawsze jednak jest porównanie PC do gazu i oleju.
Pozdrawiam
-
T. Brzęczkowski
Lepiej , taniej , zdrowiej 4-5 razy zmniejszyć potrzeby cieplne domu skuteczną izolacją wentylacją i kranami bezdotykowymi . Izolacja jest tańsza i trwalsza od ciepłej pompy http://www.nie-co.pl/izolowanie.php
Ja też bym gorąco prosił o informacje dot. kosztów instalacji, awaryjności układu i wszystkiego, co wiedzieć powinienem;)
Pozdrawiam
sszczota@vp.pl
Pozdrawiam
sszczota@vp.pl
-
ruart
-
ani
-
T. Brzęczkowski
Ogrzewanie elektryczne niecentralne podłogowe na ten dom kosztuje 10000 zł brutto.
za pozostałe pieniądze możesz izolacją, wentylacją i kranami bezdotykowymi zmniejszyć potrzeby cieplne domu 4 razy lub wpłacić kasę np do ·Deutsche Bank PBC S.A
oprocentowanie stałe 6% pa
· okres trwania 3 miesiące
· kwota lokaty 50.000 zł (tylko i wylacznie ta kwota)
· wyłącznie dla nowych klientów
· czas trwania oferty od 01 do 20 marca 2006r.
· 1 klient może założyć wyłącznie 1 lokatę
Daje to jakieś 3000 zł za rocznie co pokryje róznicę między pompą a jej brakiem.
I nie wymaga to konserwacj, napraw, zabawy z substncjami kontrolowanymi...
za pozostałe pieniądze możesz izolacją, wentylacją i kranami bezdotykowymi zmniejszyć potrzeby cieplne domu 4 razy lub wpłacić kasę np do ·Deutsche Bank PBC S.A
oprocentowanie stałe 6% pa
· okres trwania 3 miesiące
· kwota lokaty 50.000 zł (tylko i wylacznie ta kwota)
· wyłącznie dla nowych klientów
· czas trwania oferty od 01 do 20 marca 2006r.
· 1 klient może założyć wyłącznie 1 lokatę
Daje to jakieś 3000 zł za rocznie co pokryje róznicę między pompą a jej brakiem.
I nie wymaga to konserwacj, napraw, zabawy z substncjami kontrolowanymi...