Zarośnięta działka

Szukasz pomysłów na oryginalne rozwiązania lub masz nietypowe pytania dotyczące budowy albo wykończenia domu? Tu znajdziesz radę i podpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

Fabik96

Zarośnięta działka

Post autor: Fabik96 »

Jak pozbyć się dużych krzaków i niewielkich drzew na działcę nie wielkim kosztem ? Mam zamiar kupic taką działkę.

DomyiGaraze
1 - ostrzeżenie!

Re: Zarośnięta działka

Post autor: DomyiGaraze »

Najprościej będzie wyciąć wszystkie chwasty,wyrównać,coś podobnie jak w lesie wykarczować,sam będziesz wszystko robił?Masz specjalistyczny sprzęt czy nie? Podaj więcej szczegółów.
domy i garaże, projekty domów i garaży.

FINEZJAN
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: FINEZJAN »

jeżeli jest blisko pola to poczekać na konkretny sprzęt, który będzie tamtędy przejeżdżał najlepiej z jakiejś spółdzielni i za jakąś flachę bez potu Ci zaorają, rozplantują i git

seyko
Początkujący
Początkujący

Post autor: seyko »

Wszystko wyciąć, wykosić, jak są korzenie to koparką najlepiej wyrwać wszystkie korzenie. Ja kupiłam na wsi działkę, sąsiedzi non stop przychodzili i pomagali, polecali różnych ludzi (jak np. koparkowego), pożyczali piłę, kosę. I to wszystko za darmo lub za niewielką sumę. Jedynie musieliśmy zlecić firmie by się pozbyć chwastów to potrzebna była glebogryzarka, potem sami z mężem grabiliśmy usuwaliśmy kamyczki, gałązki by później zasiać trawę...i już powolutku zaczyna być zielono.
przed Obrazek
po
Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Inne - najróżniejsze problemy, pytania ...”