Problem
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Problem
Witam, mam zamiar zrobić swój własny pokój i mam dwie możliwości ...
1. Pokój w ''piwnicy'' jest tam okno ... w ziemi jest tylko pół metra.. ale wysokości jest 1.72 a Czytałem Gdzieś ze musi mieć Przynajmniej 2,2 m nie będę mógł zejśc dużo ...
2. Strych... Tylko że jest tam do zerwania stara wylewka... do Ocieplenia dach i czy musiał bym ocieplać cały dach czy tylko tyle co bd pokój? dodam ze strych jest zrobiony tylko z fosztów podwójnych ...
1. Pokój w ''piwnicy'' jest tam okno ... w ziemi jest tylko pół metra.. ale wysokości jest 1.72 a Czytałem Gdzieś ze musi mieć Przynajmniej 2,2 m nie będę mógł zejśc dużo ...
2. Strych... Tylko że jest tam do zerwania stara wylewka... do Ocieplenia dach i czy musiał bym ocieplać cały dach czy tylko tyle co bd pokój? dodam ze strych jest zrobiony tylko z fosztów podwójnych ...
kalikali
-
KTH
Re: Problem
zależy ile masz pieniędzy na to przeznaczone ... tak czy inaczej za grosze tego nie zrobisz
piwnica - można zrobić ciepły i suchy pokój, kwestia technologii tylko, argument za - robisz tylko jedno lub dwa pomieszczenia ze strychem może być dużo więcej problemów poczynając od kominów i pokrycia dachu
piwnica - można zrobić ciepły i suchy pokój, kwestia technologii tylko, argument za - robisz tylko jedno lub dwa pomieszczenia ze strychem może być dużo więcej problemów poczynając od kominów i pokrycia dachu
a jak jest z tą wysokościa ile musi miec pókój minimum? Ile bd trzeba tyle włoże ale oczywiście wolałbym jak najtaniej to zrobić
kalikali
-
KTH
Zgodnie z Rozporządzeniem Ministra Infrastruktury z 12,04,2002 Dz.U. Nr 75 z dnia 15,06,2002. dział III rozdz.8 paragraf 97 i 98 minimalna wysokość pomieszczeń gospodarczych winna wynosić 2 m i wyżej
nwm czy dam rade aż tyle zejść, a to musi być na cały pokój taka wysokość czy tylko w najwyższym punkcie, i tam jest ziemia więc jak tam podłoge zrobić? Beton, wylewka a później?
kalikali
pokój by miał 3x4 wymiary . . . A jak mam teraz wysokość 172cm a dam rade zejść maks 20-25 cm to jest sens robić? Wylewka,beton też zajmnie plus sufit z regipsu . . . To bd miało poniżej 2 m
kalikali
-
KTH
możesz nawet z poziomem dolnej ławy zrobić posadzkę czyli na odsadzce
kwestia tylko wiedzy jak to zrobić aby było szczelne i suche ....
kwestia tylko wiedzy jak to zrobić aby było szczelne i suche ....