Czym charakteryzuje się nowoczesna kuchnia?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Czym charakteryzuje się nowoczesna kuchnia?
Rozdrabniacz to rzeczywiście fajna sprawa. Wciąż niewiele osób się na taki decyduje.
Moim zdaniem już teraz system blumotion to podstawa. Tip-on jest fajny, ale jak dla mnie akurat zbędny. Ważne jest, aby wszystko było w miarę posegregowane, więc takie wkłady na sztućce, itp. jak najbardziej zdadzą egzamin. Ważny jest dobry okap- niektórzy na forach pytają, czy okap w kuchni jest potrzebny- jak dla mnie- niezbędny.
Moim zdaniem już teraz system blumotion to podstawa. Tip-on jest fajny, ale jak dla mnie akurat zbędny. Ważne jest, aby wszystko było w miarę posegregowane, więc takie wkłady na sztućce, itp. jak najbardziej zdadzą egzamin. Ważny jest dobry okap- niektórzy na forach pytają, czy okap w kuchni jest potrzebny- jak dla mnie- niezbędny.
Zgadzam się z koleżanką. Okap to podstawa. Najgorsze jest tylko to, że ludzie często wybierają złe okapy! Za głośne albo przeznaczone do gastronmi! Często też przepłacając.
Przedsiębiorstwo Projektowe Weronika Szwiec
-
andrzej-pj
- Początkujący

- Kontakt:
Ja to widzę tak:
styl minimalistyczny z wykorzystaniem sporej ilości szkła, stali, grafitowych barw, bieli i czerwieni...
Do tego płyta indukcyjna, szafki otwierane do góry.
Dodatkowo jakieś deginerskie meble...
Aha dla jasności... bez żadnych dekorów, niepotrzebnych bajerów itp
Surowo ale nie brutalnie....
styl minimalistyczny z wykorzystaniem sporej ilości szkła, stali, grafitowych barw, bieli i czerwieni...
Do tego płyta indukcyjna, szafki otwierane do góry.
Dodatkowo jakieś deginerskie meble...
Aha dla jasności... bez żadnych dekorów, niepotrzebnych bajerów itp
Surowo ale nie brutalnie....
Ludzie, szczególnie Ci młodzi właśnie teraz taki styl wybierają. Na blatach nie ma już stojaków na przybory kuchenne, itp. Jest pusto., wszystko pochowane.
Co do okapu to racja. Ja zawsze marzyłam o takim dużym pochłaniaczu, niestety nadają się one nad wyspę, której ja niestety nie mam. Przy okazji wyspa to również oznaka nowoczesnej kuchni,.
Co do okapu to racja. Ja zawsze marzyłam o takim dużym pochłaniaczu, niestety nadają się one nad wyspę, której ja niestety nie mam. Przy okazji wyspa to również oznaka nowoczesnej kuchni,.
A jak wybrać dobry okap?Ppws pisze:Zgadzam się z koleżanką. Okap to podstawa. Najgorsze jest tylko to, że ludzie często wybierają złe okapy! Za głośne albo przeznaczone do gastronmi! Często też przepłacając.
Też zgadzam się z tymze często ludzie wybierają niewłaściwe okapy, zbyt duże, zbyt głośne. Okap przede wszystkim powinien gabarytowo być dopasowany do rozmiarów kuchni, tzn, wentylować ok. 6x więcej powietrza niż wynosi pojemność kuchni
:) Wtedy względnie zmniejszymy ryzyko zabrudzenia ścian, itp.
A masz może taki poradnik, jeśli chodzi o zwykłe okapy? Czy te parametry podane tam tyczą się również ich?
-
ala7654321
- Początkujący

- Kontakt:
Również tak uważam wyspa to oznaka nowoczesności kilka lat temu nikt nie słyszał o takim pomyśle.
Oj wyspy już długo są na rynku, ale chyba częściej można było je zobaczyć w wielkich domach amerykańskich gwiazd
Teraz już coraz więcej zwykłych śmiertelników stać na taką wyspę. A są różne! Takie przesuwane na kółkach również, które moim zdaniem są świetne, bo można ją sobie przesunąć kiedy się chce.
Akurat o ruchomej wyspie nigdy nie słyszałem. Jak można coś tak ciężkiego przesuwać?
Jeśli mechanizm jest dobrze zrobiony, to nie ma problemu z przesuwaniem wyspy :)
No to jaki system byłby najlepszy. To chyba mała jakaś wyspa i bez podłączenia wodnego.
-
andzia1989
- Zainteresowany

No może taka przenośną macie na myśli? Ja raz taką widziałam że nawet pod łóżko dosuwali i jedli śniadanie
Taka akurat nie duża ale fajna. Ale wydaje mi się, że nie jest to rozwiązanie na dłuższą metę i nie jest tanie.
Możecie mi pokazać taką wyspę? Jak ona działa, jest na kółkach czy jak?
No pewnie, że nie chodzi o taką wyspę, które są po środku aneksu ze zlewem, czy płytą. Chodiz ocoś takiego blog.ikuchnie.pl/2013/08/jak-zaaranzowac-jadalnie-w-malej-kuchni-sposoby-na-zorganizowanie-jadalni-1/