Połączenie dwóch pieców c.o.

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

kiko96
Początkujący
Początkujący

Połączenie dwóch pieców c.o.

Post autor: kiko96 »

Witam, mam dom parterowy o pow.50m2 i niewielkie poddasze, które w przyszłości chcę ocieplić, jako ogrzewanie posiadam piec w kuchni z jedną fajerką, który ogrzewa cały dom, sprawuje się to dosyć dobrze.Do mojego domu jest dostawiony(połączony ścianami) drugi podobny dom o pow.ok.70m2, o podobnym sposobie ogrzewania.Chciałbym połączyć obydwie instalacje i zastanawiam się czy można połączyć dwa piece do wspólnej instalacji, czy po prostu zastosować jeden większy piec do ogrzania całości, dodam że budynek obok(za ścianą)jest nie zamieszkany w tej chwili, ale chciałbym mieć możliwość ogrzewania go.Szukam sensownego rozwiązania jeśli ktoś z kolegów może coś poradzić to proszę o jakieś porady pozdr.

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Połączenie dwóch pieców c.o.

Post autor: Bolas »

Rozwiązań jest setka pytanie jaką kwotę chcesz w to wsadzić. Każde dwa źródła ciepła można połączyć mamy w końcu 21wiek.

kiko96
Początkujący
Początkujący

Post autor: kiko96 »

Witam, przeznaczyć chcę ok 6000zł

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Bolas »

Jeżeli jeden kocioł na wszystko + wymiana instalacji to może cię braknąć. Nie wiem co to jest piec z jedną fajerką.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”