Bateria łazienkowa - problem z wylewką

Wszystko o kanalizacji i odwodnieniu. Dział poświęcony poradom na temat najnowszym rozwiązaniom technologicznym związanymi z kanalizacją, drenażem i oczyszczaniem ścieków.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

malina555
Początkujący
Początkujący

Bateria łazienkowa - problem z wylewką

Post autor: malina555 »

Witam!

Zwracam się do was z wielką prośbą o pomoc w naprawie baterii łazienkowej, gdyż sama jestem zupełnie zielona w tym temacie, a teraz to już ostatnie chwile, kiedy mogę skoczyć do sklepu.

Otóż, posiadam baterię taką podobną do tej https://www.google.pl/search?q=bateria+ ... 000%3B1000 (przepraszam za taki okropny link, ale niczego innego nie znalazłam). I dzisiaj kiedy chciałam poprawić "wylewkę" bo chyba tak profesjonalnie nazywa się ta część w kształcie litery S, która leje bezpośrednio wodę na naczynia. I kiedy docisnęłam ja na górę, coś strzeliło, a kiedy odkręciłam śrubę mocującą wylewkę do reszty baterii, zobaczyłam białą plastikową uszczelkę (chyba jakiś korpus) wyglądającą jak pęknięty pierścień. I teraz problem polega na tym, ze kiedy odkręcam wodę, to niestety drugi strumień mam przy tym zaworze i kompletnie nie wiem czy prawidłowa uszczelka została wewnątrz baterii, czy co konkretnie się tam stało i jak to naprawić.

Jeśli jesteście mi w stanie pomóc to będę niezmiernie wdzięczna !

Pozdrawiam,
M :)

matskl

Re: Bateria łazienkowa - problem z wylewką

Post autor: matskl »

pękła na pewno uszczelka, najlepiej musisz zabrać tą część do sklepu instalacyjnego i pokazać i oni już doradzą.

malina555
Początkujący
Początkujący

Re: Bateria łazienkowa - problem z wylewką

Post autor: malina555 »

Bardzo bardzo dziękuję! Bateria uratowana !:)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kanalizacja i odwodnienia”