dopłaty do domów i mieszkań
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
dopłaty do domów i mieszkań
znalazłam ostatnio takie coś:
http://www.domdlaciebie.com.pl/mieszkan ... h,623.html
co myslicie? Program wydaje się być bardzo interesujący, ale zastanawiam się jakie macie zdanie
http://www.domdlaciebie.com.pl/mieszkan ... h,623.html
co myslicie? Program wydaje się być bardzo interesujący, ale zastanawiam się jakie macie zdanie
-
ciekawski83
- Aktywny

- Kontakt:
Re: dopłaty do domów i mieszkań
dziadostwo, lepsze było "rodzina na swoim" chociaż pełno przewałek było robionych
aneta_doa czy ciekawski83 , nie ma "darmowych obiadów" !
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
Nie po to izolujemy, by robić centralne.
A są : dopłaty do kolektorów słonecznych!!!Enerbau pisze:aneta_doa czy ciekawski83 , nie ma "darmowych obiadów" !
.
Miło Panie Witoldzie, ze śledzi Pan nasze posty. Myślę jednak, że Pan sam nie wierzy w to co pisze, bo tak to już jest na tym świecie, że "dobry wujek dołoży" stówkę a weźmie dwie.
Pozdrawiam w Nowym Roku
Aleksandra
Nie po to izolujemy, by robic centralne.
Pozdrawiam w Nowym Roku
Aleksandra
Nie po to izolujemy, by robic centralne.
Moja maksyma to:Enerbau pisze:Miło Panie Witoldzie, ze śledzi Pan nasze posty. Myślę jednak, że Pan sam nie wierzy w to co pisze, .
"Mądry gdy ładne ubranie włoży jest dotąd mądrym gdy gęby nie otworzy"
Skoro sam na swoją instalację biorę dofinansowanie na kolektory słoneczne to wiem co mówię. Liczyć w zakresie podstawowym to jednak potrafię, wszystkie "za i przeciw" są brane pod uwagę. Skoro szala w znacznym stopniu przeważyła na "za" to jednak warto.
A więc wiem co piszę, trzeba tylko policzyć.
Chodziło chyba o to, że dając państwo dając dopłaty weźmie dwa razy tyle w podatkach.
-
ciekawski83
- Aktywny

- Kontakt:
chyba sobie żartujesz....bachus pisze:A są : dopłaty do kolektorów słonecznych!!!Enerbau pisze:aneta_doa czy ciekawski83 , nie ma "darmowych obiadów" !
.
w lato 2013 porównywałem
a) kolektory z dopłatą na vat 8% (robocizna z materiałem)
b) kolektory vat 23% + robocizna bez vat
na 400 złotych to nie chce mi się ciągać po tych bankach bo wiem ile to jest problemów (zajmuje się obsługą Inwestorów)