Mała sypialnia dziecięca
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Mała sypialnia dziecięca
To grafika na szkle? Czy jakieś tworzywo sztuczne? Co to za materiał wykorzystany w tych tandembox?
Fajne, piękne te szafki, jak ja zamawiałam to o tym nie słyszałam, więc to chyba jakaś nowość
Ja też wcześniej nie słyszałam o takich szufladach. Czy jest to nowość? Jeśli tak to pewnie trochę za nie byśmy zapłacili, prawda?
No wydaje mi się, że mogą być droższe niż standardowe lecz bardziej funkcjonalne i ładniejsze. Więc wolałabym trochę dopłacić i mieć lepsze.
Wygląd tu akurat jest mniej ważny. Ważne jest to, że wytrzymują takie duże obciążenie i świetnie się sprawdzają. Wygląd to oczywiście kolejny atut tych szuflad.
A czy wygląd boku tej szyflady mogę wybrać jaki chce ? Z czego najczęściej są one wykonywane?
To nie jest nowość, te szuflady trochę już na rynku funkcjonują. Ludzie po prostu nie zwracają uwagi na to co kupują, najważniejsze jest by było tanie i się wysuwało, dlatego producenci na ogół instalują tanie prowadnice. Warto posiadać taką wiedzę by nie dać się oszukać
No proszę- ale pewnie i tak nie są one jeszcze aż tak bardzo rozpowszechnione.
Również jestem ciekawa co z tą grafiką- można wybrać jaką się chce, czy firmy mają gotowe wzory, z których należy wybrać?
Również jestem ciekawa co z tą grafiką- można wybrać jaką się chce, czy firmy mają gotowe wzory, z których należy wybrać?
Można wybrać i nie musi to być gładki wzór, może to być także imitacja np. skóry czy drewna. Cena też jest uzależniona od tego wzoru. Nie wiem z czego są wykonywane te boki, ale podejrzewam, że mata sibu ma z tym coś wspólnego
-
non-paris
Popieram, tandemboxy to chyba w tym momencie najlepszy model szuflad i prowadnic na rynku. Trzeba swoje zapłacić, ale jakość jest najwyższa. W każdym nowoczesnym domu wymagających właścicieli powinny się znaleźć
Mata SIBU na tych bokach tandemboxów? Wątpię. Ani trochę nie przypomina to maty SIBU. Chyba jakaś zwykła grafika...
Mi tez się nie wydaje, że to mata sibu .. ale co do dobrej jakości szuflad, to na ich funkcjonowanie wpływają takie parametry:
- materiały wykokonania
- kształt rolek od prowadnic (tandembox ma takie walcowate lekko, co upłynnia ruch)
- stabilizacja szflady w pozycji wysuniętej przy maksymalnym jej obciążeniu - powinna być cały czas w takiej samej pozycji, czoło nie powinna być niżej niż tył szuflady
- anodowane prowadnice - pokryte powłoką antykorozyjną.
Jeśli firma, która robi Wam np. kuchnie,pokoje, szafy, cokolwiek - zaproponuje Wam takie dobre systemy dla szuflad - to jesteście w domu
np. z http://www.fawre.pl
- materiały wykokonania
- kształt rolek od prowadnic (tandembox ma takie walcowate lekko, co upłynnia ruch)
- stabilizacja szflady w pozycji wysuniętej przy maksymalnym jej obciążeniu - powinna być cały czas w takiej samej pozycji, czoło nie powinna być niżej niż tył szuflady
- anodowane prowadnice - pokryte powłoką antykorozyjną.
Jeśli firma, która robi Wam np. kuchnie,pokoje, szafy, cokolwiek - zaproponuje Wam takie dobre systemy dla szuflad - to jesteście w domu
To może i wtedy jest mata SIBU- nie znam się 
Skoro te szafy mają udźwignąć takie ciężary to na pewno muszą być dobrze wykonane. Ta firma Fawre oferuje takie szuflady rozumiem, tak?
Skoro te szafy mają udźwignąć takie ciężary to na pewno muszą być dobrze wykonane. Ta firma Fawre oferuje takie szuflady rozumiem, tak?
Z tego co tutaj czytam to ta firma robi bardzo dużo ciekawych rzeczy o niektórych pierwszy raz słyszę 
Przejrzałam sobie ich blogi i faktycznie oni wszystko to robią. Nieźle. Też o większości nie miałam pojęcia