odwodnienia liniowe zamiast brodzika
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
odwodnienia liniowe zamiast brodzika
myślę nad wymianą brodzika, przerobieniem ogólnie łazienki na bardziej nowoczesną. Macie jakieś doświadczenie w tym temacie lub firmę godną polecenia?
Lenka33
Re: odwodnienia liniowe zamiast brodzika
Przy takim brodziku najważniejsza jest izolacja przeciw-wodna na stropie i ścianach.
Mieszkanie na kondygnacji ? ściany łazienki a zawłaszcza kabiny graniczą z lokalem sąsiednim ?
Mieszkanie na kondygnacji ? ściany łazienki a zawłaszcza kabiny graniczą z lokalem sąsiednim ?
2 piętro, budynek w miarę nowy, z 2005 roku. jedna ze ścian graniczy z drugim mieszkaniem, jest to ściana, na której jest bateria prysznicowa
Lenka33
a patrzyłaś na http://esklep-sbs.pl/?
to dość duży sklep, niedawno uruchomiony, więc mogą mieć jakieś fajne promocje na start.
to dość duży sklep, niedawno uruchomiony, więc mogą mieć jakieś fajne promocje na start.
jakubdab
wbrew pozorom najwazniejsza będzie tutaj izolacja, i nie mówie o płytkach czy fugach, tylko odpowiednich foliach, inaczej można zniszczyć sobie nieźle domek, zwłaszcza jak łazienka jest na piętrze. Jesli nie chcesz kombinować za ostro to są brodziki baaaardzo niskoprofilowe.
-
demotywator
- Zainteresowany

Mnie osobiście bardzo podobają się prysznice bez brodzika. Oczywiście nie każdy może sobie pozwolić na takie cudo:
ale pobudza wyobraźnię.
Generalnie zastanawiając się nad wyborem odwodnienia liniowego możesz pokombinować, czy zdecydujesz się na rozwiązanie "tradycyjne" typu
(źródło) Czy np. na nieco bardziej "szałowy" odpływ ścienny - tu w wersji led:
źródło
ale pobudza wyobraźnię. Generalnie zastanawiając się nad wyborem odwodnienia liniowego możesz pokombinować, czy zdecydujesz się na rozwiązanie "tradycyjne" typu
(źródło) Czy np. na nieco bardziej "szałowy" odpływ ścienny - tu w wersji led:
źródłoRe: odwodnienia liniowe zamiast brodzika
Potrzebny jest 2% spadek odpływu. Uwzględniając wysokość odpływu liniowego oraz przestrzeń potrzebną na instalację syfonu należy przewidzieć możliwość wkucia się w posadzkę na głębokość 15 cm (bez płytek).
a macie może jakieś firmy, których odwodnienia szczególnie polecacie? ja się na samym montażu, izolacjach, etc. nie znam, ale mam zaufanego fachowca, który na pewno sobie z tym poradzi. jedyna kwestia, jaka pozostaje, to wybór dobrego odwodnienia, a ja nawet nie wiem, na co zwracać uwagę...
jakubdab
-
demotywator
- Zainteresowany

Jakubdab - sprawdź sobie ofertę KESSEL i SanitaLine
Jeżeli jeszcze interesują Cię odwodnienia prysznicowe to polecam producenta ACO, niskie (6,5cm z syfonem) całość z stali nierdzewnej, różne wzory, nigdy nie słyszałem by ktokolwiek miał z nimi problemy. Tutaj możesz je przejrzeć: AQUATIO
Ten podświetlany KESSEL robi wrażenie. Ale bardziej mnie interesowało, czy łatwo go wyczyścić. W salonie mi pokazali, jak sie to robi. Proste.
Ten co ja mam (firmy ACO) też się bardzo prosto czyści, zdejmujemy ruszty, wyjmujemy i rozbieramy syfon na 2 części wszystko pięknie można wyczyścić. Oprócz tego i ładnych rusztów przekonała mnie korzystniejsza cena niż Kessel'a:)
Witajcie, ja polecam przejrzenie
odpływów liniowych Radaway
może znajdziecie to czego potrzebujecie.
odpływów liniowych Radaway
może znajdziecie to czego potrzebujecie.
-
Danak19
Dobrym pomysłem bedzie tytułowe odwodnienia liniowe polecam zobaczyc tutaj
http://www.kreocen.pl/kategoria/Armatur ... 9_140.html
http://www.kreocen.pl/kategoria/Armatur ... 9_140.html
Godne sprawdzenia są też odpływy MEPA: http://www.lazienkizpomyslem.pl/Katalog ... podlogowe/