Włoskie meble - na pewno lepsze?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
sosnowiecki123
- Początkujący

- Kontakt:
Re: Włoskie meble - na pewno lepsze?
Dlaczego autor tematu chce mieć koniecznie włoskie meble
?
Polski design tez jest całkiem dobry. Właśnie kupiliśmy fajne meble do salonyu z polskiej firemki notti. Wykonanie ekstra, swietny projekt. jak cos polecam. Ceny mozna zniesc, choc nie naleza do najnizszych.
Kiedyś, jak byłem w sklepie z włoskimi meblami, to jeden z klientów :przymierzał się zakupu łóżka. Zapytał się pani czy rama jest wytrzymała? na co ta grzecznie odpowiedziała, że tak, bo to meble włoskie i one są bardzo wytrzymałe. Niestety klient usiadł na brzegu łóżka i w tym momencie rama pękła pod jego ciężarem
.
Włoskie meble wcale nie muszą być lepsze od polskich. Sam znam kilka polskich małych firm, w których można znaleźć bardzo solidne meble.
--
Wytrzymałe okna lublin
hotele w przystępnych cenach lublin
--
Wytrzymałe okna lublin
hotele w przystępnych cenach lublin
Pozdrawiam, Tomasz
Włoskie, niemieckie czy holenderskie to nie ma znaczenia.
Potentatem w produkcji mebli w europie i tak są Polacy.
W każdym kraju sa producenci co robią badziew i tacy co stawiają na jakość. Nie można wszystkich jednakowo oceniać.
Nie mniej proponuję zawsze pierw zastanowić sie nad zakupem produktów które pochodzą w PL
Myślę że w kraju tez znajdziecie dobre meble i bardzo podobne do zagranicznych i zapewne taniej a przy tym wspieracie polską gospodarkę a tym samym może i wasze miejsca pracy.
A jak szukacie mocnych łóżek, mebli to proponuje odwiedzić taki sklepik http://www.seart.pl

Potentatem w produkcji mebli w europie i tak są Polacy.
W każdym kraju sa producenci co robią badziew i tacy co stawiają na jakość. Nie można wszystkich jednakowo oceniać.
Nie mniej proponuję zawsze pierw zastanowić sie nad zakupem produktów które pochodzą w PL
Myślę że w kraju tez znajdziecie dobre meble i bardzo podobne do zagranicznych i zapewne taniej a przy tym wspieracie polską gospodarkę a tym samym może i wasze miejsca pracy.
A jak szukacie mocnych łóżek, mebli to proponuje odwiedzić taki sklepik http://www.seart.pl

Dokładnie, jestem takiego samego zdania.Jak dla mnie jakość mebli można oceniać dopiero po kilku lat korzystania, a nie po 5 minutach oglądania. Po 5 minutach to można sobie oceniać sam wygląd mebli - nic więcej.
-
Tato_Małża
- Aktywny

My w ogóle mamy przekonanie, ze to co z zagranicy to lepsze, a nie mamy się absolutnie czego wstydzić, mamy sporo dobrych producentów mebli rodzimych jak chociażby etap sofa czy meble z Wieruszowa
Moja opinia o włoskich meblach jest dobra, sama zakupiłam dużo takich mebli na stronie włoskie meble. I co mogę powiedzieć po roku użytkowania ,że są bardzo wytrzymałe i ładnie się prezentują.
Włoskie meble nie zawsze sa lepszej jakości w, końcu nie na darmo to Polska jest liderem na rynku w kwestii produkcji mebli i skupiłbym się raczej na naszych markach.
Okna dla każdego !
Sam mam meble włoskie i jestem bardzo zadowolony ale mi się bardzo podoba ten styl
Jakoś modny ostatnio wystrój skandynawski czy angielski nie za bardzo mi odpowiada i generalnie nie kierowałbym się krajem produkcji tylko wyglądem mebli - jak ci się spodobają to kupuj 
to, że meble są włoskie to jeszcze nic nie znaczy na dobrą sprawę,wszystko jest kwestią producenta i jego solidnosci. u mnie w domu stoją meble z IWC już od dluższego czasu, jest to polska firma i sądzę że w wielu sklepach, nawet tych z meblami włoskimi, nie zawsze dostanie się meble tej jakości, którą oni oferują.
Co najmniej połowa postów jest o jakości - termin meble włoskie jest raczej synonimem wyszukanego designu a nie gwarancją, że meble wytrzymają trzy pokolenia i jedną wojnę atomową. Właśnie wzornictwo jest włoską specjalnością. Na HWO zawsze można znaleźć kilka perełek włoskich projektantów - wygląd zawsze zachwyca. Do tego zainwestowałam we włoską lampę owadobójcza MO-EL z https://higieniczny.pl/lampy-owadobojcze.html.
Ostatnio zmieniony 23 sie 2016, 11:48 przez Anna87, łącznie zmieniany 1 raz.
Pozdrawiam Anka
Bardzo podobają mi się nowoczesne włoskie meblościanki. Są też wytrzymałe i dobrze wykonane, niestety nie należą do tanich.
-
groszeczkqa
- Zainteresowany

łóżko robione przed dobrego stolarza naprawdę długi może wytrzymać i być mega wygodne, tak więc nie jest to regułą, że jak coś jest włoskie to jest lepsze.
Ja zwracałbym uwagę nie na kraj z którego pochodzą meble,a rodzaj drewna z jakiego zostały wykonane plus solidność i wygląd,to ma moim zdaniem kluczowe znaczenie,meble włoskie nie należą już do tych z najwyższej półki,to stereotyp.