Salon jest jednym z najważniejszych miejsc w mieszkaniu, to tutaj spędzamy większość czasu i przyjmujemy gości. Rady i opinie na temat urządzania salonu ? małego, dużego, z jadalnią lub bez.
Chce sobie zrobić regał na książki. Mam tylko pytanie czy macie pomysł jak zrobić podpórki z tych rurek ? Jak zamontować je w taki sposób jak na zdjęciu?
Sprawa nie wydaje się trudna,musisz przede wszystkim przewiercić otwarty,dopasować rurki i odpowiednio je dokręcić,tak aby całość konstrukcji była stabilna. Z jakiej płyty będziesz robił ten regał?
Ja taką szafkę zamówiłam sobie na wymiar, wystarczył jeden telefon i szybka realizacja a cena wyszła mnie jak w sklepie gotowa. A przynajmniej pasuje do całego wnętrza. Może wam też było by łatwiej tak niż kombinować?
Hm, tak samemu półkę robić? ja też mam jakieś umiejętności do takich robót, prace wakacyjne czegoś nauczyły, ale jednak co fachowcy, to fachowcy. Lepiej się kogoś poradzić, albo zlecić, bo jak samemu to nawet gwarancji się nie dostaje ;p
Myślę,że jeżeli już to lepiej byłoby zamówić taką półkę,samodzielna robota może czasem napsuć więcej krwi i przynieść więcej złego niż dobrego w sensie stabilności jej wykonania. Można też kupić gotową półkę w sklepach internetowych z meblami.
Teraz są w modzie przeróżne ciekawe rozwiązania. Ostatnio wpadłam na taki nietypowy regał na książki. O tyle mi się podoba, że pomimo iż można pochwalić się swoimi kolekcjami, to jeszcze są miejsca, które są zamknięte i tam można pochować różnego typu drobiazgi