Mokra ściana na klatce schodowej a w domu sucho
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Mokra ściana na klatce schodowej a w domu sucho
witam, mam problem. Wczoraj w nocy na ścianie klatki schodowej, która stanowi również ścianę od łazienki wewnątrz mieszkania pojawiła się mokra plama, która idzie w linii pionowej mniej więcej na długość 1,5 m. Nie wiadomo co się stało, ponieważ od drugiej strony na tej samej ścianie (tzn. w mieszkaniu w łazience) jest całkowicie sucho, woda nigdzie nie cieknie, a jednak gdzieś tkwi problem. Plama ta zrobiła się mniej więcej w miejscu gdzie znajduje się rura odprowadzająca wodę ze zlewu. Dodam, że dzień wcześniej udrażniałem zlew "kretem" ponieważ zapychał się. Nie wiem czy to może być przyczyną. Rura o której mowa, to rura PCV. Czytałem, że kret nie powinien nic uszkodzić w niej. Nie jestem pewien w takiej sytuacji, czy jeżeli w domu jest sucho nigdzie nie stoi woda ani nie cieknie wina,że ściana na klatce schodowej jest mokra, stoi po mojej stronie? Chodzi o mieszkanie w kamienicy, klatka nie jest ogrzewana. Wzywając hydraulika zapewne musiałby rozkuć kafelki, żeby zobaczyć co się dzieje, jeśli jednak w łazience nic nie przecieka to czy jest sens niszczenia kafelek?
Re: Mokra ściana na klatce schodowej a w domu sucho
Reakcja chemiczna i termiczna może uszkodzić: uszczelkę lub klejenie.
Trzeba poczekać może ulegnie to zamuleniu.
Jeśli nie to może spróbować rozkuć od strony klatki.
Trzeba poczekać może ulegnie to zamuleniu.
Jeśli nie to może spróbować rozkuć od strony klatki.