Interno dziękuję za odpowiedzi i mam kolejne pytanie :roll:
Czy jak położę załóżmy cekol gs 83 nie będę musiał dawać szlichty, czy może wskazane jest ją dodatkowo dać lub czy może jakaś inna kolejność, szlichta i betonkontakt
Remont mieszkania - kładzenie gładzi
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
sandokan32
- Początkujący

Re: Remont mieszkania - kładzenie gładzi
Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi ?sandokan32 pisze: Czy jak położę załóżmy cekol gs 83 nie będę musiał dawać szlichty, czy może wskazane jest ją dodatkowo dać lub czy może jakaś inna kolejność, szlichta i betonkontakt
Wiem co to jest cekol gs83 inaczej warstwa szczepna lub betonkontakt i do czego służy ale co to jest według Ciebie ta szlichta ? tego nie kumam.
Strasznie rozwlekasz temat zaraz powstanie praca naukowa.
-
sandokan32
- Początkujący

Faktycznie strasznie niedokładnie napisałem i do tego pomyliłem szlichtę ze szprycem :).
Jako masy gruntującej na ścianę żelbetonową zastosuję cekol gs83 tylko się zastanawiam czy mam dawać dodatkowo szpryc.
Jeśli tak to w jakiej kolejności, przed nałożeniem cekolu czy po nałożeniu cekolu.
Osobiście wolałbym już tego szpryca nie dawać ale jak ma to znacząco wpłynąć na przyczepność to go dam.
Jako masy gruntującej na ścianę żelbetonową zastosuję cekol gs83 tylko się zastanawiam czy mam dawać dodatkowo szpryc.
Jeśli tak to w jakiej kolejności, przed nałożeniem cekolu czy po nałożeniu cekolu.
Osobiście wolałbym już tego szpryca nie dawać ale jak ma to znacząco wpłynąć na przyczepność to go dam.
Szpryc jest nie potrzebny jeśli zaaplikujesz cekol gs83.sandokan32 pisze: Jako masy gruntującej na ścianę żelbetonową zastosuję cekol gs83 tylko się zastanawiam czy mam dawać dodatkowo szpryc.
Życzę powodzenia.