Wkrętarka EINHELL vs BLACK&DECKER vs SKIL
Moderator: Redakcja e-dach.pl
Re: Wkrętarka EINHELL vs BLACK&DECKER vs SKIL
Jeśli zajmujesz sie tym zawodowo i codziennie kręcisz płyty lub wykonujesz inne czynności związane z użyciem aku wkrętarki to postaw na profesjonalne narzędzia np. Protool . Cena kilkakrotnie większa niż te wyżej wymienione ale imo warto . Wszystkie marketowe aku wkrętarki które posiadałem nie satysfakcjonowały mnie .
Ja mam owszem protoola, ale na skromny budżet jak mniemam, zaradzę kupnem aku makity 6281. Cena za kupno angielskiej makity jest stosunkowo niska, kupiłem ostatnio za 700 zł 3 wkrętarki, ładowarkę z trzema bateriami, w tym-1. jeden klucz udarowy, 2.wkretarka z udarem i 3.zwykła wkr. Swoją starą makitę 14,4 volt oddałem po 7 latach na zasłużoną emeryturę. A wierzcie mi nie miała ze mną łatwo(śnieg, mróz, rzucanie do celu gdy mnie trafiłszlag itp).
Ja tam stawiam na makitę. Oto prosty przykład: padł mi włącznik- pach do warsztatu, 35 zł o ręki zrobiony i z powrotem na budowę. A te skile, gwarancja kupa czasu ...
Ja tam stawiam na makitę. Oto prosty przykład: padł mi włącznik- pach do warsztatu, 35 zł o ręki zrobiony i z powrotem na budowę. A te skile, gwarancja kupa czasu ...
gunar-wycinam dachy z pasją
To jeszcze w ramach swoich trzech groszy - byłem ostatnio u znajomych na budowie, firma która zajmuje się wykończeniem używała tylko i wyłącznie Boscha - "szef wszystkich szefów" twierdził że wiele już próbował ale nie ma to jak Bosch - nie wiem ile w tym słuszności ale dla szybkiego porównania powiedział że wystarczy wziąć do ręki baterię ze zwykłej/przeciętnej wkrętarki i Boscha a od razu poczuje się różnicę - ponoć cięższa lepsza i skuteczniejsza - mowa tu oczywiście o Bosch -- ale czy to poprawna sugestia nie wiem, nie jestem znawcą w temacie.
Odkurzacze centralne / wentylacja mechaniczna / rekuperacja / klimatyzacja
@DACHOLAZ jezeli zawodowo to polecam FESTOOL
DACHOŁAZ dobrze napisał jeśli profesjonalnie i zawodowo to tylko Protool jesli zawodowo to wystarczy starszy brat Festool.
witam wszystkich forumowiczów
tez zastanawiam się nad kupnem narzędzi Einhella..mam cały dom do wykończenia (2 kondygnacje), a narzędzia właśnie tego producenta obiły mi się o uszy, są stosunkowo tanie oraz wiem ze nie jest to firma "krzak"..
Wszystko fajnie ładnie..ale z tego co zauważyłem firma ta nie posiada dużo serwisów ani gwarancyjnych ani pogwarancyjnych ..wiec czy jest sens kupować cos takiego??
Co mam z tym robić jak minie gwarancja a cos się zepsuje..???
tez zastanawiam się nad kupnem narzędzi Einhella..mam cały dom do wykończenia (2 kondygnacje), a narzędzia właśnie tego producenta obiły mi się o uszy, są stosunkowo tanie oraz wiem ze nie jest to firma "krzak"..
Wszystko fajnie ładnie..ale z tego co zauważyłem firma ta nie posiada dużo serwisów ani gwarancyjnych ani pogwarancyjnych ..wiec czy jest sens kupować cos takiego??
Co mam z tym robić jak minie gwarancja a cos się zepsuje..???
-
1001narzedzi
- Zaawansowany

Wtedy albo naprawiasz sam albo oddajesz do serwisu i naprawa jest płatna,z tym akurat prosta sprawa. Jeżeli mam coś doradzać to aby dołożyć i zdecydować się na dobrą i solidna firmą z normalną gwarancją na narzędzia.