Witam,
Wkrótce będę musiał uszczelniać połączenia gwintowe przy rurach dochodzących do boljera, wiem, że można do tego użyć specjalnych nici, jednak w sklepie http://www.loctite-dip.pl, znalazłem produkt loctite 511, który zdaje się być odpowiedni.
Zna ktoś może ten produkt i sklep?
pozdrawiam
Uszczelniacze gwintowe w rurach
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Uszczelniacze gwintowe w rurach
Ja stosuję nici o nr 55 od początku ich pojawienia. Są drogie ale wygodne. Stosuję je do gwintów max 1' w większych z racji ceny wolę stosować pakuły. Doskonale sprawdzają się gdy np gwint trzeba obrócić wstecz o kilka stopni połączenie nadal jest szczelne i czystość i szybkość pracy nieoceniona.
Co do klejów to stosuję je bardzo rzadko i w miejscach w których wiem że nie będę rozkręcał a chcę mięć pewność że klient tez nie wepcha tam paluchów
Poza tym kleje są bardzo drogie i wymagają czasu schnięcia.
Co do klejów to stosuję je bardzo rzadko i w miejscach w których wiem że nie będę rozkręcał a chcę mięć pewność że klient tez nie wepcha tam paluchów
Jak użyjesz ,,kleju, to gwintu juz nigdy nie rozkrecisz ani nie wykonasz żadnych przeróbek.
Pakuły i jakiekolwiek ,,smarowidło,, i masz uszczelnienie na wieki
www.pompaciepla-24.pl
Pakuły i jakiekolwiek ,,smarowidło,, i masz uszczelnienie na wieki
www.pompaciepla-24.pl
Nie do końca prawda są kleje które z dość łatwo popuszczają ale są i takie "beton". Z tego co pamiętam mają różne kolory w zależności od mocy.
Stosowałem, efekt jest natychmiastowy i dziwny dla osoby z klasycznym podejściem do uszczelniania gwintów ( pakuły)