Zacieki na świeżo ocieplonym domu
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Witam problem jest następujący otóż mam obecnie ocieplany dom styropian 50mm i na to tynk silikatowy na pierwszej ścianie tynk był położony w poniedziałek na kolejnej wczoraj a po dzisiejszych opadach widać białą smugę na tej ścianie wczorajszej dziwne jest to ze jak jest mokra wszystko jest ok. ale jak zaczyna wysychać smuga robi się coraz bardziej biała i tu moje pytanie jaka może być tego przyczyna i i jak można to usunąć
PS. Postaram się zamieścić zdjęcia ściany jak będziecie potrzebowali więcej informacji to piszcie
http://foto.onet.pl/2g1gq,j09ddwwoobww,u.html
ps. Właśnie padało wiec zacieków jest mniej
PS. Postaram się zamieścić zdjęcia ściany jak będziecie potrzebowali więcej informacji to piszcie
http://foto.onet.pl/2g1gq,j09ddwwoobww,u.html
ps. Właśnie padało wiec zacieków jest mniej
-
JBZ
W Serwisie BDB mamy dział: BŁĘDY I USTERKI, w którym prezentujemy najróżniejsze błędy - takie przypadki jak Pana. Za każdym razem podajemy przyczyny usterek oraz opisujemy sposób ich usunięcia. Pana przypadek jest ciekawy i z chęcią go zaprezentujemy w tym dziale. Zapewniamy anonimowość.
Pozdrawiam,
Jerzy Zembrowski
Pozdrawiam,
Jerzy Zembrowski
Witam jak mam to zrobic aby mój problem ukazał sie w serwisie i czy to jest płatne
-
JBZ
W serwise BDB wiele działów jest bezpłatnych. Jedynie pełne korzystanie z zasobów BDB jest płatne, ale opłata jest raczej symboliczna. Więcej informacji znajduje się w serwisie.
To co proponuję, tj. przesłanie do BDB fotografii usterek jest oczywiście nieodpłatne.
Wejście do serwisu po kliknięciu www.bdb.com.pl Potem proszę zapoznać się z informacjami o korzystaniu. Jeśli zdecyduje się Pan uzyskiwać tę i jakiekolwiek inne odpowiedzi bezpłatnie na własne zapytania czy zapoznawać się z pytaniami innych i korzystać w pełni z zasobów BDB w ciągu 12 miesięcy, proszę się zarejestrować klikając Rejestracja i wnieść podaną tam opłatę. Jeśli tylko ten problem Pana nurtuje, proszę przesłać informację wraz z fotkami na mój adres: zembrowski@bdb.com.pl
Jerzy Zembrowski
To co proponuję, tj. przesłanie do BDB fotografii usterek jest oczywiście nieodpłatne.
Wejście do serwisu po kliknięciu www.bdb.com.pl Potem proszę zapoznać się z informacjami o korzystaniu. Jeśli zdecyduje się Pan uzyskiwać tę i jakiekolwiek inne odpowiedzi bezpłatnie na własne zapytania czy zapoznawać się z pytaniami innych i korzystać w pełni z zasobów BDB w ciągu 12 miesięcy, proszę się zarejestrować klikając Rejestracja i wnieść podaną tam opłatę. Jeśli tylko ten problem Pana nurtuje, proszę przesłać informację wraz z fotkami na mój adres: zembrowski@bdb.com.pl
Jerzy Zembrowski
Jednak nie skorzystam ponieważ chodzi mi tylko o szybka opinie bezstronnej osoby gdyż firma która kładła tynk wypiera się ze to nie ich wina i ta sama sytuacja jest z producentem tynku który mówi ze wszystko jest ok. lecz na chwile obecną jestem bardziej zdecydowany ze zawinił firma wykonawcza bo tynk na 1 ścianie jest ok. a na 2 wyszło wszystko wczoraj (po deszczu ) wiec albo coś pomieszali albo tynk nie został prawidłowo zabezpieczony przed deszczem taka jest moja opinia a dzisiaj będę czekał na eksperta
Pozdrawiam
ps. Jak ktoś miał do czynienia z czymś podobnym proszę o opinie
Pozdrawiam
ps. Jak ktoś miał do czynienia z czymś podobnym proszę o opinie
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

ok problem juz sie rozwiązał panowie fachowcy spotkali sie z producentem i doszli do porozumienia on daje tynk a oni kładą go jeszcze raz
przyczyna brak zabezpieczenia przed deszczem i tynk został wypukany tylko dziwne jest to ze po 16godzinach były opady ale juz jest ok
Pozdrawiam
ps. pytanie czy tynk mozna kłaść bezpośrednio na tynk (baranek 1,5mm) czy tez trzeba wcześniej położyć siatke???
przyczyna brak zabezpieczenia przed deszczem i tynk został wypukany tylko dziwne jest to ze po 16godzinach były opady ale juz jest ok
Pozdrawiam
ps. pytanie czy tynk mozna kłaść bezpośrednio na tynk (baranek 1,5mm) czy tez trzeba wcześniej położyć siatke???