Zacieki na świeżo ocieplonym domu

Trudno wątpić, że docieplenie budynku jest opłacalną inwestycją. Ale jak wykonać docieplenie budynku? Jakie materiały wybrać? Jakie są dostępne technologie? Czym się różnią? Odpowiedzi wszystkie pytania dotyczące docieplania budynków znajdziesz w tym dziale.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

skresz
Początkujący
Początkujący

Post autor: skresz »

Witam problem jest następujący otóż mam obecnie ocieplany dom styropian 50mm i na to tynk silikatowy na pierwszej ścianie tynk był położony w poniedziałek na kolejnej wczoraj a po dzisiejszych opadach widać białą smugę na tej ścianie wczorajszej dziwne jest to ze jak jest mokra wszystko jest ok. ale jak zaczyna wysychać smuga robi się coraz bardziej biała i tu moje pytanie jaka może być tego przyczyna i i jak można to usunąć

PS. Postaram się zamieścić zdjęcia ściany jak będziecie potrzebowali więcej informacji to piszcie

http://foto.onet.pl/2g1gq,j09ddwwoobww,u.html

ps. Właśnie padało wiec zacieków jest mniej

JBZ

Post autor: JBZ »

Chętnie zamieścimy Pana zdjęcia w serwisie BDB i odpowiemy.

Jerzy Zembrowski

skresz
Początkujący
Początkujący

jestem nowy i nie bardzo rozumiem

JBZ

W Serwisie BDB mamy dział: BŁĘDY I USTERKI, w którym prezentujemy najróżniejsze błędy - takie przypadki jak Pana. Za każdym razem podajemy przyczyny usterek oraz opisujemy sposób ich usunięcia. Pana przypadek jest ciekawy i z chęcią go zaprezentujemy w tym dziale. Zapewniamy anonimowość.

Pozdrawiam,
Jerzy Zembrowski

skresz
Początkujący
Początkujący

Witam jak mam to zrobic aby mój problem ukazał sie w serwisie i czy to jest płatne

fruzin
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: fruzin »

Serwis jest płatny. Chyba 20zł/m-c. Sam się zastanawiam czy zarejestrować się. Ciekawe są te usterki.
Pozdrawiam
folia kubełkowa... czemu nie
robota będzie za parę lat...
i nie ma czegoś takiego jak 99% izolacji

JBZ

W serwise BDB wiele działów jest bezpłatnych. Jedynie pełne korzystanie z zasobów BDB jest płatne, ale opłata jest raczej symboliczna. Więcej informacji znajduje się w serwisie.

To co proponuję, tj. przesłanie do BDB fotografii usterek jest oczywiście nieodpłatne.
Wejście do serwisu po kliknięciu www.bdb.com.pl Potem proszę zapoznać się z informacjami o korzystaniu. Jeśli zdecyduje się Pan uzyskiwać tę i jakiekolwiek inne odpowiedzi bezpłatnie na własne zapytania czy zapoznawać się z pytaniami innych i korzystać w pełni z zasobów BDB w ciągu 12 miesięcy, proszę się zarejestrować klikając Rejestracja i wnieść podaną tam opłatę. Jeśli tylko ten problem Pana nurtuje, proszę przesłać informację wraz z fotkami na mój adres: zembrowski@bdb.com.pl

Jerzy Zembrowski

skresz
Początkujący
Początkujący

Jednak nie skorzystam ponieważ chodzi mi tylko o szybka opinie bezstronnej osoby gdyż firma która kładła tynk wypiera się ze to nie ich wina i ta sama sytuacja jest z producentem tynku który mówi ze wszystko jest ok. lecz na chwile obecną jestem bardziej zdecydowany ze zawinił firma wykonawcza bo tynk na 1 ścianie jest ok. a na 2 wyszło wszystko wczoraj (po deszczu ) wiec albo coś pomieszali albo tynk nie został prawidłowo zabezpieczony przed deszczem taka jest moja opinia a dzisiaj będę czekał na eksperta
Pozdrawiam

ps. Jak ktoś miał do czynienia z czymś podobnym proszę o opinie

Tomasz_Brzeczkowski
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Tomasz_Brzeczkowski »

To wygląda jak żywica . Jezeli na świeży tynk silikatowy , do 8 godzin po położeniu spadnie deszcz, wypłukuje się żywica siloksanowa.
Co zrobić (gdyby to było to) - może ( ale nie zawsze) puścić chemią z karchera. Jeżeli nie ... pozostaje malowanie.
Pozdrawiam.

Katarzyna O

Post autor: Katarzyna O »

genialne!

skresz
Początkujący
Początkujący

ok problem juz sie rozwiązał panowie fachowcy spotkali sie z producentem i doszli do porozumienia on daje tynk a oni kładą go jeszcze raz

przyczyna brak zabezpieczenia przed deszczem i tynk został wypukany tylko dziwne jest to ze po 16godzinach były opady ale juz jest ok

Pozdrawiam

ps. pytanie czy tynk mozna kłaść bezpośrednio na tynk (baranek 1,5mm) czy tez trzeba wcześniej położyć siatke???

ODPOWIEDZ

Wróć do „Docieplanie budynków”