Potrzebuje pomocy

Szukasz odpowiedniego materiału na ściany swojego domu? Nie wiesz jakie materiały będą odpowiednie do ich wzniesienia i wykończenia? Jakie trzeba ponieść koszty wynajęcia ekipy remontowej? Tutaj znajdziesz odpowiedzi.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

hitman
Początkujący
Początkujący

Potrzebuje pomocy

Post autor: hitman »

Witam
Jestem studentem budownictwa II roku, potrzebuje fachowej porady dotyczącej ścian zewnętrznych trójwarstwowych. Dostałem do wykonania projekt w którym moje ściany zewnętrzne będą składały się z gazobetonu izolacji styropianem a elewacja to cegła silikatowa pełna, jedną z jego części jest notatka techniczna która powinna zawierać :
*charakterystykę materiału
*szczegóły konstrukcyjne wyrobu i przegrody
*informacje o producentach
*cenę 1 m2 materiału
Czy mógłbym prosić o pomoc w tym zakresie profesjonalistów ponieważ nie za bardzo znam się na tego typu rzeczach a w internecie wszystko co znajdę to jest pomieszane i nie wiem w końcu co do czego bo jest tego bardzo dużo ale konkretów wcale
Dziękuje z góry za pomoc

Interno
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Potrzebuje pomocy

Post autor: Interno »

hitman pisze: Dostałem do wykonania projekt w którym moje ściany zewnętrzne będą składały się z gazobetonu izolacji styropianem a elewacja to cegła silikatowa pełna...
Projekt konkretny czy też wszelkie wariacje na temat takich ścian ?
Jaki gazobeton wybrałeś 350/400/500/600 ?
Przegroda jakiś wymiar i odmiana styropianu ?
Silikat jaki i czy wiązany ze ścianą z gazobetonu ?.

hitman
Początkujący
Początkujący

Wybrałem gazobeton firmy solbet optimal 24 600 silikat to S 1NF a styropian to obojętnie zdaję sie na Twój wybór jezeli uwazasz ze jest to zły wybór to oczywiscie mozesz podać swoje propozycje. Ogólnie to sie nie znam na tych ścianach bo co moze wiedzieć student 2 roku budownictwa dopiero zaczynamy jakieś poważniejsze tematy zagadnienia związane z budownictwem wiem ze pożniej będziemy robić kosztorys tego projektu więc prosiłbym o w miare dobre solidne firmy materiałów jak i w miarę przystępne ceny wiadomo ze kazdy chciałby jak najtaniej ale tak sie nie da Kazdy ze studentów dostał okrteslony materiał na sciane konstrukcyjna izolacje i elewacje i profesor powiedziąłz eby sobie wybrac dowolny materiał i policzyc współczynnik u i dobrac izolacje tak aby współczynnik u był mniejszy niz 0,3 to po policzeniu wyszło mi 12 cm izolacja ze styropianu

hitman
Początkujący
Początkujący

a gazobeton ten wybrałem ponieważ wydaje mi sie ze bedzie dobry do budynku 4 piętrowego akurat taki mamy zaprojektowac na zajeciach

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ściany”