Idealny projekt domu spełniający Twoje oczekiwania
Re: Idealny projekt domu spełniający Twoje oczekiwania
Jaki rodzaj ogrzewania proponujecie do domów niskoenergetycznych?
-
aseba
- Zaawansowany

Pellet albo energie elektryczną 
-
aseba
- Zaawansowany

Pellet albo energie elektryczną 
Pellet niedługo się skończy bo zabraknie surowca do jego produkcji. Niestety natura nie nadąża za popytem, a tym samym temat peletów sam się prędzej czy później skończy na pewnym poziomie.
Na pocieszenie mogę dodać, że prędzej czy później będzie można samemu produkować energię elektryczną, a firmy energetyczne będą zmuszone ją odbierać. W takim układzie ogrzewanie elektryczne po okresie amortyzacji np. wiatraka przydomowego będzie praktycznie bezpłatne, a dodatkowo w 100 % ekologiczne.
Na pocieszenie mogę dodać, że prędzej czy później będzie można samemu produkować energię elektryczną, a firmy energetyczne będą zmuszone ją odbierać. W takim układzie ogrzewanie elektryczne po okresie amortyzacji np. wiatraka przydomowego będzie praktycznie bezpłatne, a dodatkowo w 100 % ekologiczne.
Ja kieruję się głównie funkcjonalnością domu. Co z tego że ładny na zewnątrz a w środku pomieszczenia będą niewygodnie rozstawione. Bardzo podobają mi się projekty domów energooszczędnych. Dom powinien być funkcjonalny i zjadać jak najmniej pieniędzy
Ja kieruję się głównie funkcjonalnością domu. Co z tego że ładny na zewnątrz a w środku pomieszczenia będą niewygodnie rozstawione. Bardzo podobają mi się projekty domów energooszczędnych. Dom powinien być funkcjonalny i zjadać jak najmniej pieniędzy
fajny wątek, ale też dla każdego,czym innym będzie idealny domek, fajnie, że wrzuciliście tu info, linki, przynajmniej będzie w czym wybierać mnie się bardzo podobają te http://finskiedomy.pl/