jakie poduszki sa najzdrowsze?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
meble-kalwaria
- Początkujący

- Kontakt:
Re: jakie poduszki sa najzdrowsze?
polecam pianki ortopedyczne memory
jeżeli ktoś ma problemy ze snem, wysypianiem, a zwłaszcza bólem kręgosłupa(szyi)
-www.allegro.pl/item1031493410_poduszka_ortopedyczna_50cm_memory_od_ss_gratis.html
jeżeli ktoś ma problemy ze snem, wysypianiem, a zwłaszcza bólem kręgosłupa(szyi)
-www.allegro.pl/item1031493410_poduszka_ortopedyczna_50cm_memory_od_ss_gratis.html
Tutaj możesz poczytać odnośnie poduszek i nie tylko -www.dimaflex.pl
-
dzwoneczek
- Początkujący

W zasadzie to słyszałam o piankach ortopedycznych, podobno bardzo dobre poduszki, ale ciężko się do nich przyzwyczaić. Jak trochę czasu minie, to podobno znakomicie się na nich śpi, wiadomo, trzeba się przyzwyczaić, jak do wszystkiego. Wiele osób ma bardzo dobre opinie o wełnianych, więc i takie warto wziąć pod uwagę przy wyborze. Najlepiej jest dopasować indywidualnie poduszkę, do potrzeb.
A mnie najlepiej śpi się na poduszkach z marynosa.
Buduj z głową!
A może wałek do spania zamiast poduszki? Takie wałki (wypełnione łuską gryki albo pianką) pomagają nie tylko w uzyskaniu lepszego komfortu snu, ale też niwelują bóle karku u szyjnego odcinka kręgosłupa 
DobrySen24.pl - Wszystko o zdrowym śnie
-
noweklimaty
- Początkujący

- Kontakt:
Witam,
Ponieważ przeczytałem, że kilka osób jest zainteresowanych poduszkami z łuskami gryki, chciałem się podzielić informacjami, które posiadam.
Mam na imię Grzegorz i od wielu lat biorę udział w produkcji i sprzedaży poduszek z łuskami gryki i łuskami prosa w firmie Nowe Klimaty.
Poduszki gryczane znane są na świecie od tysięcy lat. Szczególnie na Dalekim Wschodzie, szczególnie w Korei i Japonii. Jeżeli pojedziemy do któregoś z tych krajów i zamieszkamy w hotelu, bardzo możliwe, że dostaniemy poduszkę gryczaną do spania. Są bardzo popularne.
Poduszki z łuskami gryki są dosyć twarde ale nie w taki sposób jak drewno czy podłoga. Ponieważ łuski gryczane są bardzo plastyczne (jest ich setki tysięcy w poduszce), dobrze dopasowują się do kształtu głowy i karku. Można je uformować pod głową czy karkiem w potrzebny nam sposób. Dzięki temu możemy mieć głowę w odpowiedniej pozycji.
Łuski gryczane nie nagrzewają się od ciepła ciała, ponieważ jest pomiędzy nimi dużo pustej przestrzeni - powietrze może powoli przemieszczać się pomiędzy poszczególnymi łuskami. Są dobre dla osób, które łatwo pocą się w nocy i jest to dla nich problem.
Trzecią ważną cechą poduszek gryczanych jest to, że nie sprężynują. Ta cecha jest ważniejsza w materacach wypełnionych łuskami gryki ale w poduszkach też ma pewne znaczenie.
Krótko opisałem powyżej to, co wiem o poduszkach z łuskami gryki - zgodnie z moją wiedzą i doświadczeniem.
Jeżeli macie Państwo pytania, proszę pytać, chętnie odpowiem!
Grzegorz, Nowe Klimaty
Ponieważ przeczytałem, że kilka osób jest zainteresowanych poduszkami z łuskami gryki, chciałem się podzielić informacjami, które posiadam.
Mam na imię Grzegorz i od wielu lat biorę udział w produkcji i sprzedaży poduszek z łuskami gryki i łuskami prosa w firmie Nowe Klimaty.
Poduszki gryczane znane są na świecie od tysięcy lat. Szczególnie na Dalekim Wschodzie, szczególnie w Korei i Japonii. Jeżeli pojedziemy do któregoś z tych krajów i zamieszkamy w hotelu, bardzo możliwe, że dostaniemy poduszkę gryczaną do spania. Są bardzo popularne.
Poduszki z łuskami gryki są dosyć twarde ale nie w taki sposób jak drewno czy podłoga. Ponieważ łuski gryczane są bardzo plastyczne (jest ich setki tysięcy w poduszce), dobrze dopasowują się do kształtu głowy i karku. Można je uformować pod głową czy karkiem w potrzebny nam sposób. Dzięki temu możemy mieć głowę w odpowiedniej pozycji.
Łuski gryczane nie nagrzewają się od ciepła ciała, ponieważ jest pomiędzy nimi dużo pustej przestrzeni - powietrze może powoli przemieszczać się pomiędzy poszczególnymi łuskami. Są dobre dla osób, które łatwo pocą się w nocy i jest to dla nich problem.
Trzecią ważną cechą poduszek gryczanych jest to, że nie sprężynują. Ta cecha jest ważniejsza w materacach wypełnionych łuskami gryki ale w poduszkach też ma pewne znaczenie.
Krótko opisałem powyżej to, co wiem o poduszkach z łuskami gryki - zgodnie z moją wiedzą i doświadczeniem.
Jeżeli macie Państwo pytania, proszę pytać, chętnie odpowiem!
Grzegorz, Nowe Klimaty
Grzegorz,
noweklimaty.com
Poduszki i materace z łuskami gryki i prosa
noweklimaty.com
Poduszki i materace z łuskami gryki i prosa
Ja polecam szwedzkie poduszki Valde. Mają specjalnie wyprofilowaną powierzchnię która dodatkowo dostosowuje się do ciała i je koryguje jeśli ktoś ma jakieś wady np. kręgosłupa. Te poduszki są rewelacyjne dla osób mających problemy zarówno z kręgosłupem jak i ze zwykłym zasypianiem. Dla mnie rewelacja.
http://malowanie-remonty.warszawa.pl/
http://malowanie-remonty.warszawa.pl/
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
welna owcza
-
prospektinwestycje
- Zaawansowany

- Kontakt:
welna owcza
-
Mirosław D
- Początkujący

Ja także mogę polecić jakość poduszek i materacy z firmy http://www.noweklimaty.pl materac rewelacyjnie dopasowuje się do kształtów ciała , nie odkształca się.Jeżeli po jakimś czasie wsad się ubije zawsze można dosypać świeżych łusek.Chociaż materac i poduszkę posiadam już jakiś czas nie był jeszcze potrzeby dosypywania.Szczerze polecam.
-
Kwatermistrz08
- Początkujący

Gryczane są fajne, ale ciężko się przyzwyczaić do tego szelestu kaszy pod uchem, ale spi się fajnie. Najzdrowsze chyba są termoelastyczne, cenowo są dość drogie jak na poduszkę, ale w Tv jest teraz reklama jysk - 99zł, ewentualnie na comfortbe widziałem za 89zł, sam na takich śpię i polecam je
zgadzam sie w 100% - poduszki z piór nie są najlepszym wyjściem - łatwo się zagniezdzaja roztocza i kurz = alergie. Wiem sama po sobie. Poduszka nie moze tez byc z jakis tanich lmateriałow syntetycznych - "głowa musi oddychać" - nie warto oszczedzac na kołdrach i poduszkach
To zależy czy jesteś alergikiem czy nie. Generalnie najzdrosze są poduszki z pierza, ale dla alergików tworzą teraz fajne sztuczne wsady i czasami okazują się lepsze od puchu. Przejrzyj sobie listę fajnych i tanich poduszek, przy każdej jest opis co i jak : http://maxcotton.pl/poduszki-c390.html
-
TomaszDomasz
- Zainteresowany

Ja sypiam na poduszkach z pierza - mięciutkie, wygodnie i też nie zauważylem, żeby kiedykolwiek mnie szyja bolała, albo cokolwiek innego 
-
Julia Jaworek
- Zainteresowany

- Kontakt:
tez się zastanawiam,jakie są najzdrowsze poduszki dla kręgosłupa,możecie poradzić?