Pralka w kuchni?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Pralka w kuchni?
Pralka w kuchni to jak kosz na śmieciw łazience. Nie wyobrażam sobie, żebym w jednym miejscu gotował i prał brudy. Zero moim zdaniem higieny. Pralkę to już lepiej postawić w piwnicy, albo zrobić sobie w domu pralnię, a jak się mieszka w bloku to na pewno w łazience.
A jak w łazience nie ma miejsca, to może w sypialni? Tam też się w łóżku pier... i dzieją się różne rzeczy. Kosz na śmieci w kuchni musi być, a pralka już jest bee? Dziwna filozofia...

Edmund22, jak bardzo brudne są twoje rzeczy, że aż się brzydzisz ich trzymać w odległości kilku metrów od jedzenia??
-
Agnieszka E
- Zainteresowany

- Kontakt:
Grunt do ustawienie z głową wszystkch sprzętów. Pralka może też być zabudowana.
Mi pralka bardziej pasuje do łazienki, ale pamiętajmy, że pralka to tylko urządzenie. I tak brudy trzyma się w koszu na bieliznę, a nie w pralce.
-
snowakowska
- Początkujący

Ja trzymam pralkę w kuchni ale nie dlatego, że nie mam na nią miejsca w łazience, tylko przywiozłam to rozwiązanie z wizyty w Anglii i jak dla mnie się sprawdza i nie przeszkadza.
rabatybudowlane.pl
A niby jakie, jeżeli w łazience nie ma miejsca? 
Mam małą łazienkę, ale nigdy w życiu nie postawiłabym pralki w kuchni. Kupiłam po prostu małą pralkę. Mam trochę ciasno w łazience, ale wolę to niż prać skarpetki w kuchni 
Ja nie widzę problemu w praniu w kuchni - jak się nie ma miejsca w łazience to nie ma innego wyjścia. A jak pralka ładna i zgrabna to jeszcze ozdobą kuchni może być:)
Jasne, czemu nie? Tylko trzeba wybrać pralkę, która cicho chodzi.
Jasne, czemu nie? Tylko trzeba wybrać pralkę, która cicho chodzi.
Też miałam pralkę w kuchni - nie wyglądało to źle (chociaż nie była schowana w szafce). Trochę hałasowała, ale nie przeszkadzało mi to wcale (włączałam ją w dzień).
Zawsze zwracałam uwagę na to, żeby nie przetrzymywać w środku brudnych ubrań, tylko wkładać je i od razu wstawiać pranie.
Zawsze zwracałam uwagę na to, żeby nie przetrzymywać w środku brudnych ubrań, tylko wkładać je i od razu wstawiać pranie.
-
Tomasz Hajda
- Początkujący

- Kontakt:
Muszę przyznać,że dla mnie jako faceta nie wyglądałoby to estetycznie, dlatego nie polecam takiego rozwiązania.Za to można spróbować kupić pralkę ładowaną od góry i umieścić ją w łazience...popieram takie rozwiązanie, jeśli tylko jest możliwe. Z drugiej strony,jeśli nie masz innej możliwości, to musisz umescić ją w kuchni, lepsza już pralka tam niż zeby w ogole jej nie posiadac z powodu braku miejsca.
Raczej nikt by nie zrezygnował z pralki, tylko dlatego, że miałaby stać w kuchni? Chociaż, ludzie są różni;).
Widziałeś kiedyś pralkę z tyłu?decoroom pisze:To jeszcze ciekawostka aranżacyjne jeśli mamy łazienkę i kuchnie przez ścianę. Wykuwamy dziurę w ścianie, pralkę ustawiamy w kuchni, ale frontem w stronę łazienki. Jak to widzicie?
www.decoroom.eu