Pokój dziecka - tapety i okleiny

Projekty wnętrz. Szukasz inspiracji jak zaaranżować mieszkania, domy? Tutaj znajdziesz uzyskasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, pomysły na wystrój każdego pomieszczenia oraz architektów z całej Polski.
Olaf85
Początkujący
Początkujący

Pokój dziecka - tapety i okleiny

Post autor: Olaf85 »

Zakładam nowy wątek - bo w temacie "pokój dla dziecka" troche sie pogubiłem:(
Kupilismy dom i teraz urządzamy pokoj córy - musielismy w ramach oszczedności "zaopiekować" się meblami jakie mielismy w starym mieszkaniu.
Mam zamiar kupić tapete graficzną ...nie taką fototapetę - tylko taką gdzie są elementy nazwijmy je "namalowane";)
Chce kupic ją w firmiedekea
Wczesniej zamowilem tam okleine na mebelki ( naklejki na meble- takie wzmacniane) Malej - kurcze fajnie wyszly:) ..teraz sie zastanawiam czy zamowic jakas tapete z elementami motyli czy gladką...Graficzka z firmy deKEA zaproponowala gladka tapete - bo podobno bedzie za kolorowo...hmm co myslicie? a tak wygladaja mebelki z okleina z firmy dekea

Obrazek

Obrazek

Anita Uchacz
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Re: Pokój dziecka - tapety i okleiny

Post autor: Anita Uchacz »

Ja bym zrobiła tak: faktycznie dałabym jednolitą jaśniutką tapetę lub pomalowałabym ścianę na jednolity jasny kolor a sufit pomalowałabym w kolorze (kolor wzięty z kolorystyki motyli na szafkach - np.malinowy).
1. A do tego fajnie by było zrobić sobie szablony takich mniejszych motyli i namalować w takim samym kolorze gdzies np. na ścianie lub pod sufitem lub w jakimś ciekawym miejscu.
2. Albo ponaklejać na tapetę wsześniej powycinane takie motyle ( te małe są jednolite , więc nie będzie problemu)
Warunkiem dobrego efektu będzie nie dokładanie motywu inaczej wyglądających motyli, tylko należałoby stanąć na uszach;) i zrobić takie same

readmylipss
lubie spamować

Re: Pokój dziecka - tapety i okleiny

Post autor: readmylipss »

Ja z czystym sumieniem mogę polecić firmę Magic&Style

Do pokoju dla dziecka polecam kolorowe fototapety z różnymi wzorami, wedle uznania ponieważ firma korzysta z bazy grafiki fotolia.pl

Fajną sprawą są naklejki na ściane, wygląda to jak fototapeta jednak zakłada się ją na mokro i ściąga co sprawia że są wielokrotnego użytku i tynk ani farba się nie odczepia razem z nią.

Naklejki na megle też oczywiście w różnych formach. Firma proponuje darmową wycenę i wizualizację jak by to wszystko wyglądało.

Polecam www.magicandstyle.com

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aranżacje wnętrz”