Wiem, że takie tematy były lecz proszę żeby mi ktoś wytłumaczył krok po kroku jak zrobić wentylacje pokoju, ponieważ planuje go ocieplić i wiem że potrzebna jest wentylacja żeby nie wystąpiła wilgoć.
Z góry dziękuje
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

To tylko z pozoru. - Kiedyś takie reku sprowadzał do Polski Pan Maciek Kosowski ( seria Blue ) nawet dostały złoty medal na Budmie ( 2000 r) - tylko, że to się w Polsce nie nadaje i żadne złote medale wiedzy nie zastąpią.Dirtyloop pisze:Generalnie Pan Tomasz ma rację, ale są sposoby na wentylację jednego pomieszczenia, nawet z rekuperacją, np TwinFresh firmy Vents.

Uważa Pan, że przy tym "wynalazku" ( ja, dla odmiany testowałem ) wilgoć nas nie zje? Jak zamarznie - to i wody z domu nie wyprowadzi .Dirtyloop pisze:nie testowałem ich w praktyce, ale zimą zamarzać będzie na pewno.
ale czy jest jakieś lepsze wyjście jeśli nie planujemy dużego remontu, a wilgoć nas "zjada"?
Zaraz, zaraz... a gdzie kasa nie rządzi? Po to została wymyślona żeby rządzićTomasz_Brzeczkowski pisze:A swoją drogą ciekawe są nagrody Budmy. Jeszcze nigdy nie spotkałem, by nagrodzono coś godnego poecenia - rządzi kasa!

Przy okazji odwiedzin dam Panu taki... mam ich kilka, bo wszystkie trzeba przebadać, by mieć opinię a nie e-opinię.Bolas pisze:Nie bardzo rozumie sensowność zasady działania. Przy wyciąganiu powietrza z pomieszczenia którędy zostaje ono wciągnięte? A przy wdmuchiwaniu którędy wydmuchiwane? Poza tym co to zbierze się przez okres jednego cyklu na filtrach jest w drugim cyklu z filtra w dużym stężeniu wypchane na pokój :roll: