TV z ambilightem - warto ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
TV z ambilightem - warto ?
Pytanie do właścicieli telewizorów z technologia ambilight - warto ? Musze kupić nowy sprzęt, stary Thompson już na tamtym świecie i nie wiem co wybrać. Chcę dać max 2500 i właśnie szukam porady w tym temacie, bo sam od dawna nie jestem zorientowany co się dzieje na rynku.
-
AlarmyCentrum
- Zainteresowany

- Kontakt:
Re: TV z ambilightem - warto ?
Do kwoty 2,5 tyś zl dobrze byłoby pomyśleć o telewizorze z full Hd powiedzmy 47 calowym. Z firm jakie można wyróżnić na rynku to będą Samsung oraz Sony,proponuje szukac własnie wśrod ich modeli.
-
el_mariaczi
- Początkujący

Ambilight jest bardzo przyjemny i nie męczy wzroku przy oglądaniu wieczorem w ciemnym pokoju.
Jak słusznie zauważył kolega wyżej sprawia, że wzrok się mniej męczy, ale jeszcze pogłębia czerń na ekranie to raz, a dwa sprawia, że obraz wychodzi jakby z ramek telewizora, jest to oczywiście złudzenie optyczne, lecz bardzo przyjemne podczas oglądania. Sceny wydają się być bardziej naturalne.
Moim zdaniem warto,ponieważ obraz jak i same kolory- wyraziste,są bardzo przyjemne dla oka. Poza tym skup się na technologii full hd ponieważ to właśnie ona będzie tutaj głównym wyznacznikiem.
Dobra to pochwale się, ze mam
Philips 32PFL5008
kupiony w Euro
Jestem nim zachwycony, każdemu polecam ambilighta, a szczególnie graczom.