cieknąca miska wisząca

Wszystko o kanalizacji i odwodnieniu. Dział poświęcony poradom na temat najnowszym rozwiązaniom technologicznym związanymi z kanalizacją, drenażem i oczyszczaniem ścieków.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

sekihope
Początkujący
Początkujący

cieknąca miska wisząca

Post autor: sekihope »

Zainstalowałem właśnie miskę wiszącą roca giralda do stelaża wc grohe rapid. Problem w tym, że przy spłukiwaniu wody lekko sączy się woda po gąbce izolacyjnej między stelażem a miską. Dokręcenie śrub niewiele pomogło. Być może popełniłem jakiś błąd przy docinaniu rury odpływowej (stawiam na nią gdyż jej okolice są mokre po zdemontowaniu miski. Czy jest jakiś sposób by temu zaradzić? Sączenie wody jest tak niewielkie, że generalnie spada 1 kropla na 5 minut ale jednak... Myślałem czy miski po prostu wkoło nie zasilikonować (pewnie przestało by się sączyć) ale to chyba nie jest dobre rozwiązanie. A może zrobiłem coś źle - rury zamontowałem najpierw na stelażu a potem dopasowałem i docisnąłem do tego muszlę. Proszę o pomoc

Krystek
Początkujący
Początkujący

Re: cieknąca miska wisząca

Post autor: Krystek »

Nie znam się zbyt dobrze ale może przyczyna leży w tym, że wybrałeś miskę i stelaż dwóch różnych producentów...?
Ja mam u siebie zestaw podtynkowy Roca pro i miskę podwieszaną Dama Senso. Kupiłem to jako zestaw i wszystko jest ok. Zadzwoń na infolinię jednego lub drugiego producenta i zapytaj czy to może być przyczyną.

Bolas
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Bolas »

Temat rozwiązany w innym dziale. Nie ma znaczenia jakiego producenta jest miska a jakiego stelaż.

hydraul
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Post autor: hydraul »

Źle dopasowane rury pomiędzy stelażem a miską czego efektem jest wypływająca woda
Usługi hydrauliczne to między innymi wykonywane instalacje sanitarne, grzewcze i gazowe oraz usuwanie w nich awarii.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kanalizacja i odwodnienia”