Witam,
Ostatnio zabrałem się do malowania kuchni i pokóju. Zdrapałem wszystkie popękane miejsca skrobakiem i zaszpachlowałem, następnie po przeszlifowaniu całych ścian i sufitu zmyłem ściany na mokro i położyłem na to wałkiem TYTAN Grunt. Zakupiłem farbę śnieżka modern lateksową zmywalną i po 3 krotnym położeniu farby są zacieki i plamy pod farbą powstałe od gruntu. Nie wiem teraz czym to usunąć? jak sobie z tym poradzić aby farba to pokryła bo wygląda to bardzo nieestetycznie. Proszę o radę i pomoc w celu rozwiązania tego problemu. Z góry dziękuję
Pozdrawiam
Problem z kryciem farby po zagruntowaniu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Farby Kabe
- Zaawansowany

- Kontakt:
Re: Problem z kryciem farby po zagruntowaniu
Trudno jednoznacznie ocenić, dlaczego pojawiły się plamy i przebarwienia, dobrze by było skonsultować się z producentem produktów, które użyłeś. Prawdopodobną przyczyną pojawienia się tych plam jest to, że farba została nałożona na niedostatecznie wyschnięty grunt. Po zagruntowaniu trzeba odczekać, aż ściany wyschną i dopiero je pomalować. Transparentny preparat gruntujący należy nanosić cienką, równomierną warstwą, aby mógł całkowicie wniknąć w podłoże nie tworząc na jego powierzchni szczelnej powłoki oraz zacieków. Przy wykonywaniu powłok malarskich należy zawsze stosować sprawdzone rozwiązania systemowe (grunt + farba) od jednego producenta, aby mieć gwarancję uzyskania oczekiwanych efektów. W przypadku występowania plam i zacieków skutecznym rozwiązaniem powinno być zastosowanie farby izolującej MILAMAT z naszej oferty.