kolejność prac, wylewki, płyty g-k
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
kolejność prac, wylewki, płyty g-k
wiem, że wylewki powinno na poddaszu się zrobić przed wykończeniem poddasza płytami g-k. w moim przypadku jednak celowe byłoby odwrócenie tej kolejności. czy jeżeli teraz położyłbym płyty g-k, a w czerwcu wylewki i wietrzyłbym po ich wykonaniu całe poddasze nie spowodowało by to zbytniego nasiąknięcia płyt g-k. oczywiście płyty g-k maja być zielone, czyli przeznaczone do pomieszczeń o podwyższonej wilgotności.
pozdrawiam
pozdrawiam
-
areczek123
- Początkujący

a moze popękalabo slabakonstrukcja byla? a co dawalesna łaczeniach plyt i co w narożach?viking3 pisze:witam Może nic sie nie stanie ,a może się stanie .Właśnie teraz robię poddasze i właśnie tak było robione , wszystko na odwrót i co? popękało . Też było wietrzone itd.Napewno będzie to miało wpływ na płyty ale ..niekoniecznie,może by inaczej pozdrawiam
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

-
Katarzyna O
- marcinradom
- Superużytkownik

- Kontakt:
ja mam ściany: 24cm suporeks, 6cm styropian, 12cm suporeks. nie wiem jak można połączyć izolację pod wylewką z izolacja ściany, tym bardziej, że wylewka o której pisze dotyczy pietra, tak więc i od dołu i od góry będzie ogrzewana.T. Brzęczkowski pisze:Zawsze najpiew ściana , potem wylewki. Inaczej nie ma możliwości "zamknąć " izlację termiczną ściany z tą w podłodze!
pani Katarzyna O dziękuję za zainteresowanie i proszę o nie zaśmiecanie tego wątku, chce się pani powyzywać, to zapewne klub parlamentarny samoobrony chętnie sie z panią zapozna bliżej.
pozdrawiam