trudne odwonienie dachu, jak wykonać prawidłówo ? Prośba o p

Jak dobrać właściwe izolacje do ocieplenia dachu, jaki materiał izolacyjny wybrać? Wełna mineralna a może styropian?

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

mintel
Początkujący
Początkujący

trudne odwonienie dachu, jak wykonać prawidłówo ? Prośba o p

Post autor: mintel »

Witam wszystkich i proszę o pomoc, poradę w temacie jak w tytule...

Mam dach skośny i muszę zasłonić go attyką, rynna będzie biegła przy attyce (ale od środka ), miejscowe przebicia na rurę spustową, i tutaj rodzi się problem jak to wykonać by dach nie przeciekał, czy jest to realnie możliwe do wykonania ??

Wydaje mi się, że najgorzej może być zimą, gdy będzie zbierała się woda /śnieg...( zamarzanie, różnica temperatur), dlatego chce zastosować podgrzewanie rynien by temu zapobiec.

Dokładnie widać to na dołączonych rysunkach. Proszę o porady z czego najlepiej było by to wykonać....

Oczywiście odpowiednio rozłożona hydroizolacja i paroizolacja, która nie jest zaznaczona na rysunkach...

Pozdrawiam,

Obrazek

Obrazek

IWUBE

Re: trudne odwonienie dachu, jak wykonać prawidłówo ? Prośba

Post autor: IWUBE »

punktowe odwodnienie będzie wskazane wystarczy spadki porobić do odpływu a odpływ podłączyć do rury spustowej. Masz dokładnie jak i co w detalu ma być

Obrazek

mintel
Początkujący
Początkujący

Re: trudne odwonienie dachu, jak wykonać prawidłówo ? Prośba

Post autor: mintel »

dziękuje za szybko odpowiedź ,

wiem że taka lokalizacja rynny może powodować przeciekanie dachu, czy można tą rynnę w jakiś dodatkowy sposób zabezpieczyć ? i z czego najlepiej było by ją wykonać ? czy najlepiej wykonać koryto z papy czy z innego materiału?

jeżeli koryto będzie podgrzewane zimą, to chyba nie wskazana jest sama papa?? proszę o opinie

ODPOWIEDZ

Wróć do „Dachy”