Panele podłogowe

Opinie techniczne budynków i budowli, odbiory robót w imieniu Inwestora, Doradztwo techniczne, Nadzory inwestorskie, optymalizacja kosztów budowy.
InC
Początkujący
Początkujący

Panele podłogowe

Post autor: InC »

Witam !

Miałbym do was małą prośbę...
Otóż, wprowadziłem się do mieszkania w bloku, jest to mieszkanie dość stare, ja chcę je odnowić, ściany wyrównane-pomalowane, reszta też, przyszedł czas na podłogę i tu pojawia się problem, były wyburzane ściany w kilku miejscach, i stawiane nowe, przez co podłoga ma pewne różnice w poziomie, nie są jakieś duże, w niektórych miejscach 2-3 cm, chciałem zapytać was czy taką różnicę da się zniwelować jakimś podkladem/pianką/gąbką ? mam też wrażenie że 'nowe ściany' są nieco krzywe przy podłożu, czy będzie to miało wpływ na listwy i panele?

rzorrz
Zainteresowany
Zainteresowany
Kontakt:

Re: Panele podłogowe

Post autor: rzorrz »

podłoga ma pewne różnice w poziomie, nie są jakieś duże, w niektórych miejscach 2-3 cm, chciałem zapytać was czy taką różnicę da się zniwelować jakimś podkladem/pianką/gąbką ?
Nie. Najcieńszy podkład z korka ma 2mm a najgrubsze płyty pod panele mają do 7mm może 8mm. Zatem można zniwelować różnicę 5mm. Po za tym panele na podkładzie grubszym niż 7mm mogą się uginać i zamki mogą się wyłamywać / niszczyć.
mam też wrażenie że 'nowe ściany' są nieco krzywe przy podłożu, czy będzie to miało wpływ na listwy i panele?
Na panele nie będzie to miało wpływu, a listwy może być trudno zamocować do krzywej ściany.[/quote]

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ekspertyzy budowlane i opinie techniczne”