Witam !
Robie maly remont w domu ,doszedlem do wniosku ,iz w jedej ze scianek dzialowych ,ktore wykonuje na profilach CW50 ,zrobie otwor prostokotny ,w ktorym bedzie znajdowal sie telewizor. Moj plan jest taki :
otwor wykonany pod wymiar telewizora ,w otworze chcialbym zamontowac plyte osb na ktorej bedzie zawieszony telewizor ,nie mam jednak zbyt konktetnego pomyslu jak zmontowac ta plyte ,aby obracala sie wokol osi pionowej ,jak to zamontowac do stelaza ,bo mysle ,ze najlepiej zgrac to ze stelazem. cale okienko bedzie wykonane oczywiscie na twardych profilach UA50
Z gory serdecznie dziekuje za rady
Scianka dzialowa z okienkiem - telewizor obracany
-
wojtekwasz
- Początkujący

Re: Scianka dzialowa z okienkiem - telewizor obracany
Ściankę należy wykonać z dobrych profili sztywnych.
W tym "okienku" ważny jest profil dolny i górny.
Żadnej płyty OSB.
Musisz znaleźć wykonawcę, który wykona Ci estetyczną podstawę dolną i mocowanie górne na dobrych łożyskach.
Można nawet zamontować silniczek, który za pomocą pilota dokona obrotu telewizora.
Nie wiem czy w sprzedaży są jakieś tego typu mocowania godne uwagi, które zapewnią Ci obrót o 180 stopni telewizora w "okienku" ścianki.
Wszystko jest do zrealizowania.
W tym "okienku" ważny jest profil dolny i górny.
Żadnej płyty OSB.
Musisz znaleźć wykonawcę, który wykona Ci estetyczną podstawę dolną i mocowanie górne na dobrych łożyskach.
Można nawet zamontować silniczek, który za pomocą pilota dokona obrotu telewizora.
Nie wiem czy w sprzedaży są jakieś tego typu mocowania godne uwagi, które zapewnią Ci obrót o 180 stopni telewizora w "okienku" ścianki.
Wszystko jest do zrealizowania.
Re: Scianka dzialowa z okienkiem - telewizor obracany
Nie zapomnij o odpowiedniej długości przewodu antenowego i zasilającego, ewentualnie również euro złacza do dvd lub recivera do telewizji satelitarnej.