Lublin czy Warszawa gdzie kupić mieszkanie???
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
Agent Nieruchomości
- Zainteresowany

- Kontakt:
Re: Lublin czy Warszawa gdzie kupić mieszkanie???
Zależy jakie obrzeża, bo jeśli chodzi o Białołękę, czy warszawski Tarchomin to nie ma z tym zupełnie problemu.
Agent ds. Nieruchomości
No niby nie, ale dla mnie to za daleko od centrum. Kawałek to jednak jest i przy awarii komunikacji miejskiej można się spodziewać trudnego dojazdu w te rejony.
mój pierwszy dom 
- Majeczka87
- Początkujący

Na szczęście miejsca pracy nie są tylko w centrum:), ale zdecydowanie wole dojeżdżać do centrum niż mieszkać w samym centrum, ale kto co woli
W marcu trochę utrudnień było na przykład jak stacje metra zamkneli.
Ja bym wybrał Warszawę. Niedawno przeprowadziłem się do stolicy z Krakowa. Rzeczywiście tutaj człowiek ma większe możliwości. Razem z żoną kupiłem mieszkanie, mamy zamiar zostać w stolicy na stałe.
- Majeczka87
- Początkujący

A jeśli mogę spytać, w jakiej lokalizacji kupiliście mieszkanie, ?
Tak, ale centrum traktuje się jako taki wyznacznik. To dobry punkt orientacyjny, a każdy z nas w mniejszym lub większym stopniu korzysta z centrum, tym bardziej Warszawy. Więc ta komunikacja musi być po prostu dobra i sprawna.Majeczka87 pisze:Na szczęście miejsca pracy nie są tylko w centrum:), ale zdecydowanie wole dojeżdżać do centrum niż mieszkać w samym centrum, ale kto co woli
mój pierwszy dom 
- Majeczka87
- Początkujący

No to w tym wypadku chyba dojazd do centrum jest bardzo dobry
-
Agent Nieruchomości
- Zainteresowany

- Kontakt:
Awarii komunikacji? Wszystkie autobusy się na raz nie zepsują, metro raczej też bezawaryjne, poza tym są samochody. Inna sprawa, ze mieszkając niedaleko centrum też nie wszędzie dojdziemy pieszo, a chyba lepiej w tej samej cenie mieć 3 pokoje, niż 2?cace pisze:No niby nie, ale dla mnie to za daleko od centrum. Kawałek to jednak jest i przy awarii komunikacji miejskiej można się spodziewać trudnego dojazdu w te rejony.
Agent ds. Nieruchomości
- Majeczka87
- Początkujący

Słuszna uwaga:) zgadzam sie z tym
Dla każdego co innego. Jeden będzie chciał mieszkać w centrum, nawet w mniejszym mieszkaniu a drugi będzie chciał mieć jak największe, byle gdzie.
dokładnie, kluczową kwestią są finanse, jak masz furę kasy to wiadomo nie masz problemu, ale jak masz ograniczony budżet to musisz wybierać, metraż albo lokalizacja. Jak masz rodzinę to raczej wybierzesz większy metraż
Z Parku ostrobramska jest bardzo okMajeczka87 pisze:No to w tym wypadku chyba dojazd do centrum jest bardzo dobry
mój pierwszy dom 
Z Parku ostrobramska jest bardzo okMajeczka87 pisze:No to w tym wypadku chyba dojazd do centrum jest bardzo dobry
mój pierwszy dom 
oj chyba nie mieszkasz w Warszawie skoro nie kojarzysz żadnego paraliżu komunikacyjnego i uważasz, że komunikacja miejska jest bezawaryjna. Albo zbyt często poruszasz się własnym samochodem i stoisz w korkach. Dla mnie dobra lokalizacja bardzo się liczy.Agent Nieruchomości pisze: Awarii komunikacji? Wszystkie autobusy się na raz nie zepsują, metro raczej też bezawaryjne, poza tym są samochody. Inna sprawa, ze mieszkając niedaleko centrum też nie wszędzie dojdziemy pieszo, a chyba lepiej w tej samej cenie mieć 3 pokoje, niż 2?
mój pierwszy dom